Hem > Forum > Livet > Prata med nägon

Prata med nägon

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
6
 • Avatar

  Känner att jag just nu har behov att av prata med någon, känslomässig pratstund för att kunna må bra.

  Avatar

  Jag med. Låt oss prata om livet!

  Avatar

  Samma här

  Avatar

  Jag med

  Känner likadant. Vill ha någon att prata med.

  Avatar

  Yes alla här inne vill prata – vad är viktigt att prata om? Jag har en tanke om hur vacker världen kan vara i vissa ögonblick – och funderar varifrån den skönheten kan komma…

  Vad är livet för något? Vad innebär det att leva?

  Avatar

  Inget som går att generalisera tror jag. Livet alltså, vad det är. Vi är så långt ifrån det vi en gång var – typ våra kroppsliga begär. Äta, sova, osv. Så många individer, så olikt formade biologiskt och socialt. Livet idag är nog mest en hägring av materialistiskt ägande och kapital. Så många som suktar efter livet på andra sidan mobilskärmen på en tillsynes lycklig och snygg social media-influencer.

  Det är så lätt att jämföra. Och ha sin egen föreställning om hur man tror saker är. När kroppen vi bor i bara finns i ett exemplar, hjärnan helt unikt kodad. Frågan om livet är så abstrakt med tanke på vad vi egentligen vet. Då tycker jag att frågan vad livet är, är en fråga som bara du själv kan svara på. Den handlar om ditt liv, bara ditt.

  Livet kan bli vad man gör det till. Kanske inte alltid så man vill att livet ska vara. Livet kan vara vad någon annan gjort det till.

  Livet är väl en slags möjlighet. Och slumpartat på samma gång. De enda måsten vi verkligen har är att vi måste välja och att vi måste dö. Resten är sociala konstruktioner. Att livet skulle vara något annat än ditt eget är kanske en kapitalistisk konstruktion, som får dej att tro att du kan uppnå förändring/bli något annat genom konsumtion.

  Jag vill inte förändra mej själv. Jag vill förändra hela världsalltet. Den pressen lägger jag på mina axlar. Traumatiserad. Ensam. Arg. Ledsen. Är det här livet? Ja tyvärr, just nu. Börjar kännas bråttom. Om ändå människor promotade liv och diversitet. Då tror jag frågan skulle bli lättare att besvara för de flesta.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
6

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.