Hem > Forum > Livet > Passivitet och energi

Passivitet och energi

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0
 • Slitit hårt på jobbet den här veckan. Under ”julledigheten” mådde jag förskräckligt för hade en anhörig på sjukhus och en annan anhörig som också var mystiskt sjuk.

  Tänkte idag på hur lycka för mig skulle vara att få slippa slita så hårt i det här livet. Har på senare år börjat lära mig att underlätta för mig själv i tillvaron. Det är mitt botemedel för depression och orkeslöshet att tänka; kan jag försöka göra på något annat sätt så det inte känns så tungt att genomföra? Oftast finns det massor av alternativ och genvägar att nå dit man vill, har jag upptäckt.

  Jag har taggat ner rejält när det kommer till yrkeslivet och mina studier. Prestation. Skapande. Det är områden som jag försöker tänka att de sköter sig själva. Jag orkar inte lägga så stor vikt vid det heller. Redan som ung 17-åring började jag anstränga mig. Det gick väldigt bra för mig och det gör det väl fortfarande på vissa sätt men jag har tappat farten. Och också tappat lusten och intresset för att ge pyttelite mer än det som förväntas (kanske att jag ger lite mindre än det). Jag känner mig ärligt talat som 80 år. Jag orkar inte. Livet har varit så ansträngande och pågått i en oändlighet.

  Relationer. Jag orkar inte tänka på ursprungsfamiljen och uppröras över det. Det hör också till historien. Likaså med någon enstaka fd vän. Det är så blasé. Skit i det.

  Varför är det så att det  man borde engagera sig i ignorerar man gärna och det man kanske kan släppa på, det vill man prompt fortsätta stirra sig blind på istället? Leva i förnekelse.

  Jag önskar jag orkade gå på dejtar. Skapa mig en social flock.

  Som jag förstått det tror folk också att man ständigt ”gör sitt yttersta” och att det skulle visa ens potential. Men jag tror det är tvärtom, människan gör ganska så lite allra helst. Pluggar så man precis tar sig över godkänt med minsta lilla ansträngning. Jobbar och är där men vill helst ta det lugnt när inte chefen är i närheten osv. Åtminstone är det nog vanligt att man beter sig så när man är jävligt utmattad.

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.