Hem > Forum > Livet > Nytt kapitel

Nytt kapitel

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Hej!

  Jag har levt med psykisk ohälsa så som depression,ångest,alkoholmissbruk och självmordstankar/planer och misslyckade försök i många år. Men för 8 månader sedan träffade jag en kille som fick mitt liv att vända. Jag fick kontakt via en stödgrupp på nätet liknande denna där man kunde skriva av sig och ge och få stöd. Hjälpa varandra när vården inte räcker till. Jag skrev ett inlägg och han frågade mig om jag ville ha kontakt. Om han fick vara mitt stöd. Jag blev så rörd, vilken fin kille tänkte jag. Jag tackade ja och erbjöd mig att vara hans stöd i gengäld.

  Men vi pratade om allt nästan varje dag och intresset för varandra växte så mycke att vi bestämde oss för att ses. Det klickade mellan oss och inte långt efter det var vi ett par och har nästan aldrig varit ifrån varandra sen vi sågs. Jag var fortfarande sjukskriven och han jobbade halvtid så jag va alltid hos honom och åkte bara hem till min lägenhet för att hämta kläder, vattna blommor och kolla min post. Förra veckan flyttade vi ihop officiellt. Det känns så overkligt. Han får mig att känna mig värdefull, helt plötsligt har livet en mening. Jag slutade tröstäta när vi träffades vilket har gjort att jag gått ner ca 16 kg sen vi träffades, och nu har jag börjat praktisera på ett jobb som jag fått bekräftat kommer leda till en fast tjänst. Många dörrar har öppnats på kort tid.

  Många av mina tidigare psykiska problem är som bortblåsta, men jag kan väl fortfarande känna en viss osäkerhet inför nya saker, men det kanske är normalt hos alla människor. Huvudsaken är den att jag vågar prova nu vilket jag inte skulle ha gjort förut.

  Jag var en person som avskydde när någon sa: Det kommer bli bättre, livet kommer vända!

  För jag trodde verkligen inte på det. Jag trodde att jag var ett hopplöstfall, att jag hade varit sjuk för länge och att jag hamnat för djupt för att kunna komma upp på fötter. Men jag hade fel. Det var inte omöjligt för mig heller. Så om du också är som mig, som tror att det aldrig kommer vända. Sluta tänk så. Andas, ta en dag i taget och kom ihåg att de har vänt för andra som känt lika stark hopplöshet.

  Ta hand om dig!

  Avatar

  Tack för din fina historia! Vi behöver såna här inne :). Ta hand om dig med och lycka till framöver!

  Trådstartaren

  Tack själv! 🙂 om de kan hjälpa någon på något sätt så är de guldvärt för mig.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.