Hem > Forum > Livet > Mitt barn vill inte leva längre.

Mitt barn vill inte leva längre.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
9
  • Efter år av mobbning, misshandel från skolkamrater och lärare, våldtäktsförsök från fd pojkvän och svikande farmor vill min dotter inte leva längre.

     

    Hon skär sig, och gör självmordsförsök. Är inskriven hos bup sen ett år tillbaka, och som inte riktigt tar henne på allvar.

     

    I fredags försökte hon ta sitt liv, igen.  Jag gjorde ett misstag och dubbelkollade inte att det hon sa var sant.

     

    Min ork börjar ta slut. På riktigt. Jag har kämpat dygnet runt i flera år, men nu orkar jag snart inte längre. Och jag skäms över det. Idag kom tanken att det är dags att titta bort i några minuter och låta henne lyckas ta sitt liv. Jag orkar inte längre vänta på att det ska ske. Min flicka är 14 år. Hjälp. Jag börjar bli desperat.

     

     

    Avatar

    <3 Oj, det här var jätteallvarligt. Inte konstigt heller att du är helt utmattad efter alla dessa år som du kämpat för din dotterns överlevnad. Jag tänker att dottern är svårt traumatiserad och lider förmodligen av komplex PTSD. Det är därför hon mår så förskräckligt dåligt och vill ta sitt liv. Har Bup förstått hennes symptom och arbetar utifrån traumabehandling? Annars kanske det behövs pekas på kunskaper där som Bup behöver läsa in sig bättre på? Det är fruktansvärda situationer dottern har varit med om i så ung ålder. All min medkänsla och styrka till henne och dig.

    Trådstartaren

    Nej. Bup rekommenderar familjeterapi, de vi har träffat där lyssnar varken på henne, eller på oss. Vi tackade nej till familjeterapin efter det senaste besöket.

    Traumabehandling har vi frågat om. De säger nej eftersom hon självskadar.

    Avatar

    Går det att hitta en privat psykolog i stället som är inriktad på traumaterapi?

    Trådstartaren

    Bra fråga, ska googla på det.

    Avatar

    Ett tips kan vara att gå in på emdr.se. Jag har bra erfarenheter av terapeuter därifrån.

    Trådstartaren

    Ok!

    Trådstartaren

    Hon har skurit sig igen.

    Vad kan man göra som förälder, hur kan man hjälpa?

    Avatar

    Det måste vara fruktansvärt att behöva gå igenom det här.

    Har du sökt stöd någonstans? Ibland behöver man hjälpa sig själv först för att orka hjälpa andra. Det här är tungt och du ska inte behöva ha alla svaren själv.

    Kan hon ha hjälp av att få bli inlagd ett tag? Stöd dygnet runt kanske är något hon behöver för tillfället?
    Kan hon uttrycka vad hon vill ha hjälp med? Vad det är som gör ont i henne?

    jag vet hur det är för henne, jag är 15 och också blivit grovt mobbad i skolan, blivit våldtagen och lidit av självskada i flera år. mitt tips är att visa att du alltid finns där för henne, va inte på henne men va med henne, visa att du kommer beskydda henne oavsett vad. ha prat stunder på kvällarna och om det behövs fråga om hon vill flytta in till ditt rum. gör inte bara det jobbiga, utan gör roliga saker så hon kan få något helt annat och tänka på, som att åka ut och grilla eller se på film. en till viktig sak, fråga om hon vill ha hjälp och städa hennes rum.  och se till att köket och vardags rummet är städat. och jag läste att de sa nej till trauma behandling för hon självskadar och det tycker jag är helt sjukt av dem, jag har presis börjat med trauma behandling och jag självskadar fortfarande. jag önskar dig, din dotter och alla i er närhet det bästa. du behöver nog hjälp och stöd av psykiatrin hur du som mamma ska kunna hantera denna svåra sits, de får min mamma. det känns hämsk o läsa detta när jag vet att min mamma känner exakt samma sak. om jag kunde hade jag bara gått vidare och blivit frisk. och en sak som säkert drar ner på din dotter är nog säkert appen tiktok och andra sociala medier där man kan dela sjävmordtips. tiktok använde jag mycket när jag mådde som värst. sh står för self harm. ed står för eating disorder. kms står för kill myself. kys står för kill youreslf. så du vet de “hemliga” ordens meningar.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
9

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.