Hem > Forum > Livet > Mår inge bra pga av min familj.

Mår inge bra pga av min familj.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
  • Hej, kille på 15 år. Min familj är väldigt fattig. Förstår inte vi bor i ett väldigt fint hus åker utomlands ibland men vi har knappt råd med mat. Idag när jag och min pappa åkte till coop. Kunde han inte betala för att han inte hade pengar så vi behövde ta bort typ hälften. ;/ får inte mitt barnbidrag då dem behöver de till betala fakturor. Det är det ända jag tänker på.

    Hej! Låter som om dina föräldrar lever över sina tillgångar, dvs har dyrare vanor än vad de egentligen har råd med. Har du tittat på Lyxfällan på teve nångång? Lite så, låter det som.

    Kan du prata med dem om hur det här får dig att må? Att du (kanske, nu gissar jag ju bara!) hellre avstår från att åka utomlands om det skulle göra att ni har råd med mat utan att det blir pinsamt i affären, och du kanske kunde få ditt barnbidrag. (Barnbidraget är iofs främst till föräldrarna eftersom det är dyrt att ha barn, men att ta hand om sitt eget barnbidrag och själv ha ansvar för att det ska räcka till kläder och andra utgifter är samtidigt ett bra sätt att lära sig att hantera pengar – så att du inte hamnar i samma sits som dina föräldrar när du blir vuxen!)

    Lycka till!

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.