Hem > Forum > Livet > Människan

Människan

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0
 • Kom att tänka på någon som påtalade vad man kommer minnas människor som efter de gått bort eller man inte umgås längre. Är det att den personen hade en fin lägenhet, en partner, karriär och barn? Eller är det snarare för dennes egenskaper, personlighet, minnen och känslor den skapade hos en? Det sistnämnda svarar ju de flesta. Tänker så också när jag i mitt inre blir nostalgisk över människor jag mött i livet. Det är ju deras essäns som gjorde intryck, knappast deras yrkesval eller om det råkade vara bra på att sjunga.

  Det finns något mänskligt och genuint i det. Vi människor vill känna andras värme, deras inre värld, deras egna uttryck, humoristiska sidor. Det unika hos just den som ingen annan kan ersätta med att vara likadan. För ingen är alls den andra lik. Ju mer man lär känna någon desto mer upptäcker man hur fascinerande olika folk är varandra.

  När närstående nästan gått bort, eller när relationer har tagit slut, har jag upplevt att man påminns om just detta; det nära bandet, minnena, kärleken. Det oersättliga. Man tänker inte på att personen ju har det där yrket, bor i den där sortens lägenhet, och ju ägnat stora delar åt sitt liv till någon hobby. Det är s-å långt borta, så sekundärt. Så ytligt.

  Jag gillar att tänka på människor som just människor. Vilka de är bakom den där skalet. Vilket avtryck de gjort på sina närstående. På den här världen. Att de övh funnits här och vi möts är fantastiskt. Hur man präglats av varandra. Det tycker jag är fint och värdefullt, på riktigt. Om någon bodde i en koja eller vara arbetslös rör mig knappast i ryggen. För kärleken och banden är alltid friare än så.

  För mig är det viktigaste vem man är. Och inte vad man gör eller har. Tror det är därför som kända personer kan bli så olyckliga. De blir inte speglade i deras ”privata jag” utan får bekräftelse och berömmelse ständigt för vad de gör. Det tror jag är raka vägen till olycka.

  Om jag skulle dö tror jag de som lärt känna mig irl skulle se just mig. De skulle inte bry sig om vad jag ”presterat” eller hur mycket pengar jag har på banken just då. Minnen av oss skulle spelas upp i deras inre. Människan blir tydligare när det ställs på sin spets, tror jag.

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.