Hem > Forum > Livet > Livets helvetet

Livets helvetet

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5
 • Jag får allt  Nu har jag haft blodiga diarrér i två månader . Och ont i magen . Akuten har jag varit på två gånger de skickar bara hem mig  Och jag har svårt att ta starkare smärtlindring pga olika mediciska problem

   

  Jag fixar inte att ha ont ovanpå mitt dåliga mående.

  Jag vet inte hur jag ska stå ut längre. Orkar verkligen inte ha ont mer . Jag hatar att be om hjälp och när jag väl gör det är det för att det är akut. Jag vill inte ha ont längre  Orkar inte .

   

  Varför kan ingen lyssna på mig

  Men va fan! Låter som du har någon typ av inflammation i tarmarna eller en aktiv blödning någonstans i magtarmkanalen…. Inte ens lite omeprazol har de bjudit på?

  Det tråkiga svaret är att du verkligen behöver söka igen antingen till vårdcentralen eller akuten. Har du någon som kan följa med och stötta dig?

  Ta hand om dig!

  Kram ❤️

  Avatar

  Du måste försöka få en tid till vårdcentralen. Jag jobbar inte i vården men vågar ändå påstå att blodiga diareer inte är normalt och är ett symptom på något som är fel i kroppen. Du måste ta reda på vad. Det kan t.e.x. vara Crohns sjukdom, gluten- eller laktosintolerans eller IBS. Du ska be om prover på din vårdcentral.

  Jag själv är glutenöverkänslig men inte glutenintolerant. Det betyder att jag ibland tål gluten i mindre mängd men när jag äter det regelbundet är min mage i ständig obalans. En annan sak jag blir dålig av är sockerhaltiga livsmedel. Jag åt paleolitisk kost i några månader och då läkte flera av mina problem med mage och tarm. Det psykiska måendet blev på en nivå som knappt ens är möjlig för mig att uppnå med medicin samtidigt som även kroppen fungerade bättre. Men jag skulle behöva mer stöd utifrån för att orka fortsätta att hålla motivationen uppe. Just nu slarvar jag med träning och mat och det märks i mitt psykiska mående.

  I vården är betydelsen av vad man äter lågprioriterat, och det är synd för man kan verkligen bli friskare både fysiskt och psykiskt av ny diet. Trots att forskningen har visat att det psykiska mående är beroende av en bra tarmflora – och att man kan få en friskare tarmflora genom att äta rätt mat – är det sällan läkare ordinerar det eller skickar patienten till en dietist. 90% av allt serotonin finns i tarmen. Bara en sådan sak.

  Trådstartaren

  Jag har redan ibs och det ger inte blod i avföringen. Äter lchf strikt 20 gram kolhydrater sedan drygt ett år tillbaka . Tränar på frisks o svettis två tre gånger per vecka  När magen inte stökar.

  Så jag tycker att min livsstil är det inte fel på direkt

   

  Är orolig över vart min kropp är på väg med mig

  Det här är inte mitt område men usch va jobbigt det verkar vara. Och du kämpar och tränar och äter på diet. En tanke som dök upp hos mig när jag läste din text handlar om din relation till din kropp. Känns det som att du arbetar med eller emot din kropp? Är ni ett team eller kämpar du emot den? Du undrar varför ingen lyssnar på dig och det låter verkligen hemskt att bli hemskickad hela tiden, jag har haft liknande men med psykisk ohälsa, hemskickad med mediciner om och om igen och i större antal och doser. Till slut hade jag så mycket mediciner att det kändes som att jag gick på marsmellows, det kanske låter kul men det var det inte. Jag försökte förklara och få ner mängden medicin men fick bara nej. Jag lyssnade på dom. Tillslut gick jag till en psykolog trots att jag ny knappt kunde gå av all tung medicinering, jag behövde få hjälp. Få andra att se vad som gjordes mot mig, för jag förlitade mig på att andra skulle hjälpa mig, för det är ju vad läkarna hade sagt att de skulle göra. Blev hemskickad med ett höjt finger att jag inte är välkommen när jag är drogpåverkad. Det tog många år innan jag började förstå att det är jag som behöver bli vän med min kropp, och inte låta andra få bestämma över den. För att komma dit behövde jag börja se kroppen och mig själv som en. Alltså, det verkar ju inte som att du har några problem med vad du gör, så att titta på hur du gör det kanske skulle kunna hjälpa dig också?

  Trådstartaren

  Jag har dålig kontakt med min kropp. Eftersom jag har haft smärta under lång tid  Jag måste stänga av blockera för att orka existera.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.