Hem > Forum > Livet > Livet är ett helvete

Livet är ett helvete

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
 • livet är ett helvete och inget annat.

  varför strävar vi efter att må bra hela tiden livet är ett meningslöst lidande!!!

  lida, och sen dö. Liksom… whAt

  ja mycket meningsfullt.

  jag lider så mycket i mitt liv, jag brukar nu tänka tänk om det blir krig snart ,då blir det från ett krig till ett annat. Blir det krig i Sverige då tar jag livet av mig verkligen

  Avatar

  Så länge det finns människor på planeten så finns det krig och meningsskiljaktigheter. Vi kan nog inte göra något åt det. Djurvärlden är densamma och växtvärlden med. Det är en balans mellan dominans och solidaritet.

  Jag har slutat söka efter meningen med livet. Tror inte livet på jorden är för oss att överanalysera. Människan har gjort det för komplicerat.

  Vi behöver varandra. En dag, ett mål och en dröm i taget.

  Realistiskt sett vet jag inte hur det går till att vara lycklig och välfungerande. Men vet någon det? Är någon verkligen komplett och lycklig idag?

  Har man någon att älska och får kärlek tillbaka, då känns livet behagligt och meningsfullt oavsett vad som pågår i världen. Däremot, om kärleken går över i skilsmässa, en oönskad sådan, då må det vara hur väl ställt som helst med världen, livet suger ändå. Just nu, 2 veckor efter vår separation från ett 11-årigt förhållande, vill jag bara slippa det här sorgliga jordelivet. Totalt meningslöst att andas – men tyvärr det är svårt att låta bli 😉

  Göran

  Ju mer jag lärt mig älska mig själv desto meningsfullare har livet känts. Det är meningsfullt även om man inte har en partner. Alla relationer är kul och man känner kärlek i alla relationer. Då är inte livet längre ett helvete. Man kan fylla sitt inre tomrum genom meditation eller mental träning. Det har jag gjort. Styrkekramar😍

  Livet, som en företeelse, har en mening oberoende på vad någon av oss tycker eller tror om det (även om mänskligheten aldrig varit överens om vad den är). Däremot den meningen som var och en tilldelar sitt eget liv är helt individuellt. Du kan söka svar, studera och reflektera över båda dessa frågeställningar om du vill. Men när det kommer till den individuella meningen som var och en tilldelar sitt leget iv så förhåller det sig på följande sätt: om du bestämmer dig att ditt liv är meningslöst och allt är ett helvete så kommer det dessvärre att kännas så för dig. Våran tankar skapar vår värld.

  Livet kan vara så mycket mer än vad det känns just nu. Du behöver dock lära dig att se
  på livet från ett annat perspektiv. Vi kan inte förändra vårt liv i ett ögonblick men i ett
  ögonblick kan vi välja att se ett halvfullt glas i stället för ett halvtomt. Perspektiv har en central del i hur vi upplever världen och saker och ting runt omkring oss. Fokus och perspektiv, dessa två begrep har en enorm betydelse i vårt känsloliv.

  Efter den mörkaste natten kommer solen alltid upp.

  Allt gott <3

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.