Hem > Forum > Livet > lite tankar

lite tankar

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5
 • Avatar

  Vill inte dö, vill inte bli gammal. Vill vara berusad jämt. Vill bara känna en annan människa nära, hud mot hud. Så jävla trasig. Trött på att vara stark inför andra, eller låtsas vara det. Har ett ansvar gentemot mina anhöriga, som gör att jag stannar kvar i den här världen. Är på väg utför, vill gärna skynda på det och ändå inte.

  Avatar
  Trådstartaren

  Känner en sån dödslängtan. Den här världen är inget för mig, vill bara slippa. Jobbar på och håller ställningarna men önskar bara att allt kunde få ett slut. Har varit psykiskt sjuk länge, det fanns en tid när jag var frisk och det var en svår och turbulent men ganska lycklig tid. Nu känns det som att jag är färdig, trots min relativt unga ålder. Väntar på att kroppen ger upp men det tycks den inte vilja göra än, även om jag har en del problem med den. Tänker inte ta mitt liv, även om jag tänker på det dagligen, hur det skulle gå till på bästa sätt osv. Känner inte att jag har något att leva för utan stannar kvar av pliktkänsla för mina närmast anhöriga. Vore det inte för dem vore det adios för länge sen. Nu har jag tagit till alkohol för att åtminstone få fly verkligheten då och då.

  Avatar
  Trådstartaren

  Känner uppskattning för forumet här och jag tror jag vet varför. Inte för att jag vill gå in och moralisera eller försöka rädda nån eller nåt annat utanför att jag känner en gemenskap här. Om någon mår risigt så kan det ju vara en tröst att man inte är ensam? Någon var rädd i en tråd för att bli dömd för vad den skrev men jag kände bara sympati. Imponeras av sånt mod. Känner själv att jag kan vara mig själv och skriva som det är här. Världen där ute känns så falsk och förljugen ibland och prestationsinriktad. Ändå är vi så många som mår så dåligt. Det går inte ihop i mina ögon. Är det vi eller samhället det är fel på? En annan skrev att hen var missanpassad och inte gjord för det här livet och jag kände genast igen mig. Jag ser mig numer som hopplöst trasig, men kanske finns det plats för oss trasdockor också nånstans…tänker på hur många som skrivit här som kanske inte finns mer. Jag är kvar ett tag till. Inte för att jag har nån vidare lust utan mer av plikt. Ibland är ju livet helt ok, till och med bra. Men ofta så tungt…känner att livet är on hold, det är någon annan slags tillvaro jag för. Tänker på hur mycket smärta det finns här inne. Röster som inte hörs av samhället. Jag vet hur det känns att prata om hur man planerar att ta sitt liv, att man bestämt sig och inte är ute efter sympatier. Ändå skriver man, kanske mer för att avlägga rapport, lägesstatus. Göra nån form av avtryck innan man drar vidare. Någon som aldrig mått så dåligt skulle kanske se det som uppmärksamhetssökande men då har de inte en susning.

  Avatar
  Trådstartaren

  Deprimerad. Stannar inne trots fint väder. Gick till butiken för att köpa öl och cigaretter. Vilken looser jag känner mig som. Ser hur livet pågår där ute, folk som umgås och har roligt, äter glass, fikar på uteserveringarna. Det här är inte jag. Det här looserköret. Det går utför och på ett sätt önskar jag det. Finns ingen livslust bara en påtaglig livsleda. Har vant mig vid alkoholen nu, började röka trots mångårigt stopp. Dålig hållning, magen börjar puta ut. Känner mig oattraktiv. Som vanligt önskar jag mer spänning, mer händelser i mitt liv. Börjar verkligen reagera på min ålder, ser hur åren går i en rasande takt. Och vad gör jag, ligger och försöker få tiden att gå så fort som möjligt. Håller koll på min minimala budget, får det att försöka gå ihop. Jag vet att det är ohållbart att leva som jag gör nu, både för plånboken och hälsan. Jag är smal egentligen, där finns min identitet. Tog långa promenader förut vilket jag trivdes med, men folks blickar och rädslan för vad de tänker om mig är för mycket. Orkar helt enkelt inte vistas bland folk. Det har lett till att jag tillbringar största delen av min lediga tid i lägenheten, drömmandes om världen utanför. Helgerna blir långa, innehållslösa. Tv, dator, kedjerökning och öldrickande.

  Saknar ömhet, närhet, kärlek, hur trasig den än må vara. Vill dock inte såra någon, se någon annan fara illa eller må dåligt. Har alltid haft lätt för snabba intensiva förhållanden, som dock ofta slutar med ett slitsamt uppbrott när något gått fel. Vad har jag att förlora då? Inte mycket, min anständighet kanske. Vill inte bli som de som förlorat den och berusade försöker ta kontakt med andra på stan. Vill inte visa mig i ett nergånget skick. Samtidigt skriker jag på hjälp inombords. Rycka upp mig då? Ja, jag vill och jag vet att jag brukar lyckas för eller senare. Men nuläget känns så trist bara. Önskar mig ofta bort, bort härifrån, bort från allt. En dag kanske jag bara går, lämnar allt och går. Har min kristna tro, den är på paus. Men den finns där, jag vet.

  Avatar

  Vill inte dö, vill inte bli gammal. Vill vara berusad jämt. Vill bara känna en annan människa nära, hud mot hud. Så jävla trasig. Trött på att vara stark inför andra, eller låtsas vara det. Har ett ansvar gentemot mina anhöriga, som gör att jag stannar kvar i den här världen. Är på väg utför, vill gärna skynda på det och ändå inte.

  fråga – är du stark om du är berusad jämt? Har dina anhöriga någon aning om hur du mår?

  Avatar
  Trådstartaren

  Hej I Dykaga. Jag är inte berusad jämt, även om jag ibland skulle vilja. Jag är stark när det kommer till mina anhöriga. Min familj vet vad jag har gått igenom och vad jag går igenom, men inte det värsta, det jag skriver om här.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.