Hem > Forum > Livet > Lära av sina misstag

Lära av sina misstag

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0
  • Nu är jag lite full så kanske jag inte borde skriva här men jag undrar bara om det kan vara så att när man haft en uppväxt utan fungerande föräldrar, så kan man lätt bli ett litet villebråd för otäcka typer?

    Det slog mig idag att jag hörde en person säga en gång att personer hon växte upp med och som sagt upp kontakten med sina föräldrar oftast var otroligt sårbara. Just så kände jag mig också som yngre. Sårbar till tusen. Hade ju inga föräldrar som hade koll och min mamma hade jag sagt upp kontakten med från 13 års ålder. Det var så otäckt att vara i världen utan att ha någon att bolla den med. Kan känna av det än idag att jag blir lite irriterad när jag ständigt behöver gå på egna minor och lära av mina misstag. Det är liksom ingen som gått före och gett mig kloka ord. Känner mig därför ofta som en idiot när jag inser att jag pga. brist på erfarenhet agerar oklokt. Kanske är det också det här med fasaden att jag är dålig på den. Folk ser oftast igenom mig.

    Idag har jag t ex lärt mig att man inte ska prata om pengar för det kan äventyra ens säkerhet. Det har jag precis lärt mig efter bott i en överklassmiljö med högt uppsatta personer i samhället. Varför lärde mina föräldrar aldrig mig det? Såna grejer kan jag störa mig på. Den obefintliga livsvisdomen, erfarenheterna. Sånt som jag trodde typ alla vuxna var bra på. Men så har jag förstått att det inte alls är en åldersfråga utan det handlar om intelligens och mognad tror jag, och även att dela med sig. Jag måste umgås med fler människor som delar med sig. Varför lär jag mig nästan aldrig nåt av någon?

    Det var lite tankar.

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.