Hem > Forum > Livet > jag vill ta mitt liv

jag vill ta mitt liv

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 20 totalt)
19
  • Avatar

    hej jag är 21 år och vill bara dö, allt som händer i världen all ondska skär som en kniv i mig. jag känner att jag har misslyckats med allt. allt blir bara värre och värre var finns glädjen? jag känner också en stor skuld till min mamma för att jag inte har hjälpt henne. jag vill bara dö!

    Avatar

    Snälla du! Sök hjälp eller ring en stödlinje eller 1177 eller 112! Eller fortsätt iallafall att skriva här!

    Vad är det som har hänt i ditt liv för att du ska må så här pissigt? Prata/skriv men stäng inte in det i dig själv!!

    Fortsätter du skriva lovar jag att läsa allt och försöka stötta så gott jag kan, kan också lova att det finns många här som har samma inställning och vi har alla erfarenhet av att må jävligt dåligt!

    Ta hand om dig!

    Kram ❤️

    Avatar

    Du verkar må väldigt dåligt! Men din situation kan ändra sig så hur vore det om du kontaktar vårdcentralen eller om det finns psykakuten för att få hjälp?

    Du kan ringa MINDs självmordslinje på telefon 90101 och tala med en av våra volontärer om du har självmordstankar. MINDs själmordslinje har öppet mellan 06 – 24.00  varje dag.  Om du föredrar att tala med volontärerna via chatt eller mail så hittar du information om hur du gör det här

    Under natten mellan 21.00 – 06.00 så kan du tala med

    Jourhavande Präst på larmnr 112

    eller med

    Jourhavande medmänniska 08-7021680

    Fortsätt att skriva här – här är det många som förstår din situation och som kanske själva rent av varit i den.

    Vänliga hälsningar

    MIND moderator

    Avatar

    Hej usch vad jobbigt.  Vill påpeka att föregående person och moderatorn har rätt – försök att få hjälp för dina självmordstankar – du är värd att må bättre än så.

    Jag är nyfiken – på vilket sätt har du inte hjälpt din mamma?

    Berätta – jag och många andra kommer att läsa dina tankar

    Jag lovar att läsa allt du skriver – jag prenumererar på dina inlägg.

    kram kram

     

    Vet du, jag tror att det viktigaste du kan göra för din mamma är att söka hjälp för din egen skull nu! Allt annat är oväsentligt. Ha inte dåligt samvete, föräldrars jobb är att sätta gränser själva, det behöver inte du fundera på.

    Du skriver att du har misslyckats med allt, men det betyder bara att du inte lyckats ÄN. Livet är ju inte kört när man är 21. Kommer många fler chanser.

    Och visst finns det mycket ondska, men försök se allt det fina också!

    Du ska såklart ha hjälp så vänta inte med att söka, psykakuten kanske bäst.Var rädd om dig!

     

    Avatar

    Tyvärr är det inte någonstans säkert att någon kan hjälpa dig. Terpier, prat, klyschor…ssri/snri…benzo osv osv jag har testat allt. Antingen så kommer du att hjälpa dig själv men då måste hitta en egen strategi. Det går inte fort och det är inte lätt. Kanske försvinner inte det alls. Kanske måste du lära dig att leva med det och testa alla tillgängliga lösningar.

    Avatar

    Tyvärr är det inte någonstans säkert att någon kan hjälpa dig. Terpier, prat, klyschor…ssri/snri…benzo osv osv jag har testat allt. Antingen så kommer du att hjälpa dig själv men då måste hitta en egen strategi. Det går inte fort och det är inte lätt. Kanske försvinner inte det alls. Kanske måste du lära dig att leva med det och testa alla tillgängliga lösningar.

    Ja det är betydligt lättare att fixa ett brutet ben än en bruten själ 😏

    Hoppas du har hittat rätt! ❤️

    Avatar
    Trådstartaren

    Snälla du! Sök hjälp eller ring en stödlinje eller 1177 eller 112! Eller fortsätt iallafall att skriva här! Vad är det som har hänt i ditt liv för att du ska må så här pissigt? Prata/skriv men stäng inte in det i dig själv!! Fortsätter du skriva lovar jag att läsa allt och försöka stötta så gott jag kan, kan också lova att det finns många här som har samma inställning och vi har alla erfarenhet av att må jävligt dåligt! Ta hand om dig! Kram ❤️

     

    jag flyttade hemifrån när jag var 11 bott sedan dess på olika foster hem o allt. jag har en sån djup längtan att få leva ut allt som är inom mig men något stoppar mig är så jävla rädd. rädd hela tiden. jag har massa dödsångest och vaknar varje morgon och känns som att jag kommer dö snart. jag har svårt att sätta ord på vad det är som är så jobbigt och det är det värsta, att inte kunna kunna sätta ord på sitt mående.

    tack så mycket för att du finns stor kram.

    Avatar

    Snälla du! Sök hjälp eller ring en stödlinje eller 1177 eller 112! Eller fortsätt iallafall att skriva här! Vad är det som har hänt i ditt liv för att du ska må så här pissigt? Prata/skriv men stäng inte in det i dig själv!! Fortsätter du skriva lovar jag att läsa allt och försöka stötta så gott jag kan, kan också lova att det finns många här som har samma inställning och vi har alla erfarenhet av att må jävligt dåligt! Ta hand om dig! Kram ❤️ jag flyttade hemifrån när jag var 11 bott sedan dess på olika foster hem o allt. jag har en sån djup längtan att få leva ut allt som är inom mig men något stoppar mig är så jävla rädd. rädd hela tiden. jag har massa dödsångest och vaknar varje morgon och känns som att jag kommer dö snart. jag har svårt att sätta ord på vad det är som är så jobbigt och det är det värsta, att inte kunna kunna sätta ord på sitt mående. tack så mycket för att du finns stor kram.

    Kanske kan börja i den positiva änden…..vad är det som du har inom dig och som du vill leva ut?

    Hur bor du nu?

    Att leva med ångest är ett helvete, det är jag den första att skriva under på! Hur är det med anledningen till att du lämnade hemmet redan vid 11 års ålder….har du haft möjlighet att bearbeta det? (du berättar bara sånt du själv vill dela med dig av, inga tvång)

    Om du inte kan sätta ord på ditt mående så kanske du kan beskriva hur du upplever din dag och/eller natt….Vad gör du, vad vill du göra och vad är det som ångestens mörka händer försöker hindra dig från?

    Ta hand om dig min vän!

    Kram ❤️

    Avatar

    hej jag är 21 år och vill bara dö, allt som händer i världen all ondska skär som en kniv i mig. jag känner att jag har misslyckats med allt. allt blir bara värre och värre var finns glädjen? jag känner också en stor skuld till min mamma för att jag inte har hjälpt henne. jag vill bara dö!

    Hej, ett steg i taget, först undrar jag vilken din svåraste känsla är? Rädsla, skuld, skam, sorg…? Går du i samtalsterapi idag? Tar du någon medicin mot de psykiska svårigheterna?

    Avatar

    Märkligt att folk anmäler inlägg där man inte LJUGER för andra och där man talar av sin egen erfarenhet hur det mycket väl kan gå och hur det blir för många av oss. Förväntar sig alla att trådarna fylls av lögner, klyschor och slogans ? Att det enda som postas är “ring en präst”, “ta ett piller”….eller idioti som “kämpa, det blir sååååå mycket bättre…med tiden..bara du PRATAR med en PSYKOLOG”. Jösses …hela världen verkar bygga på klyschor och tomma slogans. Det medan folk vandrar i smärta. Sedan går det flera årtionden fyllda av kemi, PRAT MED PSYKOLOGER och annat mumbo jumbo…medans demonerna är kvar i ens huvud och äter upp en inifrån…till kretinernas glada tillrop “kämpa ! Prata med psykolog ! Ring 112 de befriar dig från demorna och de kommer att tvinga dig att lida vidare…du ska inte komma undan så enkelt, för plågas – det måste du göra…ingen vet varför, för dö ska vi ju alla ändå…men plågas måste du göra, för att det är så man gör.”

    MIND ser att dina inlägg kan upplevas stötande av andra som använder forumet och uppmanar dig att starta en egen tråd där du diskuterar psykiatrin och psykisk hälsa utifrån dina egna upplevelser.  Behöver du prata om ditt eget liv och tankar om självmord så kanske Självmordslinjen på 90101 (telefonen är öppen 6.00 – 24.00) alternativt självmordschatten är bättre forum. Här har du länken till chatten.

    • Detta svar redigerades för 5 år sedan av en moderator. Anledning: på grund av att det uppfattas som stötande
    Avatar

    Märkligt att folk anmäler inlägg där man inte LJUGER för andra och där man talar av sin egen erfarenhet hur det mycket väl kan gå och hur det blir för många av oss. Förväntar sig alla att trådarna fylls av lögner, klyschor och slogans ? Att det enda som postas är ”ring en präst”, ”ta ett piller”….eller idioti som ”kämpa, det blir sååååå mycket bättre…med tiden..bara du PRATAR med en PSYKOLOG”. Jösses …hela världen verkar bygga på klyschor och tomma slogans. Det medan folk vandrar i smärta. Sedan går det flera årtionden fyllda av kemi, PRAT MED PSYKOLOGER och annat mumbo jumbo…medans demonerna är kvar i ens huvud och äter upp en inifrån…till kretinernas glada tillrop ”kämpa ! Prata med psykolog ! Ring 112 de befriar dig från demorna och de kommer att tvinga dig att lida vidare…du ska inte komma undan så enkelt, för plågas – det måste du göra…ingen vet varför, för dö ska vi ju alla ändå…men plågas måste du göra, för att det är så man gör.”

    Nu så blir många hjälpta av terapi, medicin etc så bara för att det inte fungerar för dig behöver du inte måla en dyster framtid för alla andra. Skriv utifrån ett jag-perspektiv och inte att “det är så”. Dina personliga upplevelser är inte statistik.

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 20 totalt)
19

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.