Hem > Forum > Livet > Jag vill inte leva längre.

Jag vill inte leva längre.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5
 • Jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Mitt liv är väl egentligen bra. Jag har kompisar, jag pluggar och får bra betyg, har det rätt enkelt för mig och har extrajobb. Jag har familj, mamma, pappa och syskon omkring mig och har det ekonomiskt stabilt. Jag är väl helt okej snygg, har inga problem att träffa killar på krogen. Men jag vill inte leva. Det enda som just nu hindrar mig är min mamma. Jag vet att hon aldrig skulle kunna hantera en sådan sorg. Det känns så svårt när livet liksom är bra, jag kan inte se att ”det kan bli bättre” för det är ju redan bra. Jag vill bara inte.

  Är det tristess du känner eller är det något ändå som får dig att må dåligt, trots att du ’verkar ha allt du behöver’?

   

   

  Hej, bra att du delar med dig!

  Om du visste vad det är som tynger dig, vad skulle det vara?

  Har du varit med om något tufft eller är du orolig för framtiden?

   

  Kram

  Tråkigt att du också känner så, har väl det lika så, vill bara inte leva men kämpar för andras skull. Får du hjälp nånstans att prata om detta?

  Trådstartaren

  Intressanta frågor som fick mig att tänka till. Har först tänkt att jag är liksom nöjd och känner mig ganska klar med allt bara. Jag har upplevt tillräckligt. Samtidigt känns det som att det som man skulle kunna uppnå i detta liv inte är tillräckligt om det skulle fortsätta. Makes sense? Egentligen är det väl massa skit som ligger under ytan som jag bara stängt locket till. Jag har gått hos psykolog i 3 omgångar för några år sedan. Det hjälpte väl ett tag, har verkligen vänt ut och in på mig själv och jag är väl expert på mina ”dåliga” tankar/sidor/mönster eller whatever men kommer alltid tillbaka till samma ruta så det är väl min personlighet. Men jag är också så trött på mig själv, jag orkar inte prata om mig längre.

  Skönt att höra dina reflekterande tankar. Vet du vad? Du kommer alltid framåt!

  Att du gått till psykolog är superbra 👍

  kan förstå tanken att man är trött på sitt egna liksom. Och det kanske ligger något i det du säger- att du kanske skulle kunna lyfta blicken framåt och utåt. Finns det något du skulle vilja hitta på? Finns det någon du kan stötta/ hjälpa?

  Du har kommit långt (som du beskriver) i att kunna reflektera, iaktta och blir expert på dina mönster. Du har många redskap som du kan dela med dig av till andra. 😇

  När du säger ”tillbaka på samma ruta” vad innebär det? Är det att du är på en plats som inte är rolig, stimulerande?  Eller är du törstig på att umgås med människor som du kan nå en djupare kontakt med?

  Se om du kan komma på 3 saker som får dig att känna dig levande och i ett härligt flow! Skriv gärna dem i ditt svar 🤩

  Kram!

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.

Vissa användare kan för närvarande uppleva att inloggningen tar lång tid. Vi jobbar på problemet och hoppas att kunna åtgärda detta inom kort.