Hem > Forum > Livet > Jag misstänker att glada människor bara lurar sig själva.

Jag misstänker att glada människor bara lurar sig själva.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Avatar

  Jag har i många år återkommande tänkt att livet egentligen inte är värt att leva. Att all smärta, alla problem och alla idioter överväger det som eventuellt är bra med livet. Jag tänker att de som går runt och är nöjda med sitt liv egentligen bara lever i en lögn.

  Jag kan göra en lång lista på allt som är objektivt bra i mitt liv. Jag kan tänka hur otroligt mycket sämre det skulle kunna vara. Men jag kan inte känna någon glädje över livet. Inte på riktigt. De bra dagarna är dagar då jag inte tycker livet är skit och de kommer rätt så ofta men jag tror aldrig jag har dagar då jag helt tycker att livet är fantastiskt.

  Jag gick hos en psykolog ett tag men jag är kass på att prata om vad jag känner så det gav ingenting.

  Det har känts så här i kanske tjugo år så jag tänker att det är min personlighet och inte något som faktiskt går att prata eller medicinera bort. Och oavsett så lyckas jag ju ändå överleva (om än inte leva) så jag vill inte belasta någon med detta egentligen.

  Men har en extra jobbig period just nu och tänkte att det kanske skulle hjälpa på något sätt att skriva här och jag vet inte vad. Känns rätt hopplöst egentligen.

  Avatar

  Hmm intressant – att jag skulle lura mig själv att tro att jag mår bra bara för att jag inte upplever att jag ser livet svart… intressant tanke faktiskt … påminner lite om filmen Matrix eller vad den heter…

  PS yes jag tror att din text hjälper någon – för det som är jobbigt med att vara en viss sorts människa är väl att det är så ensamt. Du ger genom din text exempel på att de som tänker likadant inte är ensamma..

   

  Avatar
  Trådstartaren

  Tack Indigo för att du tog dig tid att läsa och svara.

  Jag tror inte att jag är så bra på att förklara vad jag menar men du verkar ungefär förstå ändå.

   

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.