Hem > Forum > Livet > Internet

Internet

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Hej,

  Läste någonstans hur sociala medier tidigare handlat om öppenhet som varit förknippat med rörelser som kämpat för orättvisor och demokratin. Men hur det på senare år ersatts av kommersiellt innehåll för att företag ska tjäna pengar och därmed värna sitt varumärke (även influencers..). Ofta påverkade utifrån av stora aktörer, med särskilt fokus på konsumism, makt, motstånd, politik och organisering.

  Antifeministiska rörelser har även frodats och plattformar för terrorism har på vissa håll fått sitt fäste. Blir lite nervös av det. Och kan hålla med. Idag anmälde jag ett inlägg på Twitter för första gången i mitt liv. Kände att gud vad det här språkbruket och hoten vissa använder har normaliserats. Det var ett sexuellt hot taget från ingenstans. Vem skriver så?

  Tänker lite också på yttrandefrihet och i Ryssland där pressfriheten är begränsad. För att exempelvis ledare inte vill ha kritik inför val. Syrien och Nordkorea har oerhört låga demokratiska poäng.

  Anmäler ni inlägg på sociala medier som har kränkande innehåll?

  Jag anmäler aldrig inlägg – eller det hände en gång att jag anmälde ett konto för olämligt innehåll (la upp väldigt osmakliga provokativa bilder på små barn) – men när anmälan inte gick igenom så fick jag acceptera att instagram väljer pengar över moral. Internet är ett slags öppet fält för alla att spilla ur sig vad dem vill om vad som helst. Jag känner skrämmande nog att jag byggt upp en tolerans mot saker som jag aldrig skulle acceptera om det sas mitt framför mina ögon.

  Kommersialisering är även något som skrämmer mig och irriterar mig något otroligt. Människans girighet ska alltid uttnyttja absolut alla möjliga resurser…

  Internet är en skrämmande plats. Man får inte glömma bort sig själv och sin moraliska kompass mitt i allt 🙂 Ta hand om dig <3

  Trådstartaren

  Tack! Kloka ord! <3

  Ja precis, den där girigheten och pengar som trumfar allt är otroligt stark. Hört att de outsourcat modereringen till fattiga länder i typ Indien som får agera moderatorer åt, tror det var, Facebook. Det är tydligen för obehagligt innehåll tyckte de i Silicon Valley, USA och som skapade PTSD hos moderatorerna. Måste vara sjukt innehåll de får beskåda om man kan påverkas så negativt av att se de anmälda inläggen. Otäckt också att förskjuta sådan arbetskraft på redan utsatta länder och förmodligen är det slavliknande arbetskraft som då istället får ta smällen. Påminner om klädindustrin och hur vi utnyttjar det.

  Usch, vet inte vad man ska göra åt internet. Känns som, som du säger, ett slagfält.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.