Hem > Forum > Livet > Hur orkar ni med hushållssysslor?

Hur orkar ni med hushållssysslor?

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
6
 • Idag tvättade jag. Ja . En maskin av två trasig vilket man inte kan se innan man kommer in till tvättstugerummet. Ok ok nåväl, fyller en maskin . Kommer ner efter en timma . Det står en minut kvar och så håller den på i tjugo minuter sköljer inte, centrifugerar inte. Så ja jag får stänga av strömmen till den och dra ut allting genomblött och fullt av tvättmedel börjar skölja för hand i det stora handfatet som finns där men inser snart att det inte går,skummet försvinner inte det kommer ta en evighet… hursomhelst det löste sig fick en ny tid strax efter. Men jag är helt slut. Min lägenhet ser ut som ett bombnedslag för jag orkar inte ta tag i det,

  hur bra orkar ni med hushålls sysslorna?

  jag fattar inte hur jag fick det att fungera när jag hade en praktikplats, men nej det gjorde det inte heller, men alltså har någon tips för att få mer energi ? Andra tips?

  Avatar

  Åh, så jobbigt när maskinerna strular.

  Kanske torrt men har på sistone börjat skriva ner göromålen på en post-it-lapp. Det ger en viss tillfredsställelse när man stryker över det som man utfört och så slipper man också ha så mycket i huvudet.

  Kan punkta saker som; pappkartongerna (menar då slängas i återvinningen), kylen (rensa upp), tvättstuga (boka), avloppet (rensa) osv. osv.

  Annars använder jag mig av mycket morötter för det som känns oöverskådligt eller övermäktigt. Försöker nu exempelvis ta mig igenom förinspelade digitala föreläsningar och kör då en kvart åt gången, sedan lite sträcka på benen och dricka te, en kvart till, och så kanske en dokumentär i mellan. Tråkigt, kul, tråkigt, kul.. Har jag varit på en arbetsplats där jag inte riktigt orkat med arbetsuppgifterna så har jag kunnat proppat fickorna fulla med godis. Något som drar en framåt så man orkar ta sig igenom det, en ”morot”.

  Tänker ofta att det handlar om att skjuta en boll litegrann framför sig, göra lite, lite i taget som man mäktar med. Inte slita i onödan men också försöka minimera riskerna med att bli allt för bekväm. Tycker man mår så otroligt dåligt när man inte gör särskilt mycket alls om dagarna. Det känns alltid bättre när man har gjort små grejer som diskat, städat, betalat någon faktura. Även dessa handlingar tycker jag man kan vara stolt och nöjd med.

  Varje dag när jag inte jobbar försöker jag klä på mig vanliga kläder och inte ha pyjamas hela dagen. Det tycker jag också tar energi. Utan jag försöker göra mig i ordning och känna mig lite mer anständig. Bädda tycker jag är viktigt, en signal om att dagen är igång.

  Dagar som man inte orkar med världen brukar jag köpa hämtmat och inte göra några måsten alls. Jag struntar i disken och tvätten. Tycker man kan få ha såna dagar också ibland. Det är bara mänskligt.

  Trådstartaren

  Åh, så jobbigt när maskinerna strular. Kanske torrt men har på sistone börjat skriva ner göromålen på en post-it-lapp. Det ger en viss tillfredsställelse när man stryker över det som man utfört och så slipper man också ha så mycket i huvudet. Kan punkta saker som; pappkartongerna (menar då slängas i återvinningen), kylen (rensa upp), tvättstuga (boka), avloppet (rensa) osv. osv. Annars använder jag mig av mycket morötter för det som känns oöverskådligt eller övermäktigt. Försöker nu exempelvis ta mig igenom förinspelade digitala föreläsningar och kör då en kvart åt gången, sedan lite sträcka på benen och dricka te, en kvart till, och så kanske en dokumentär i mellan. Tråkigt, kul, tråkigt, kul.. Har jag varit på en arbetsplats där jag inte riktigt orkat med arbetsuppgifterna så har jag kunnat proppat fickorna fulla med godis. Något som drar en framåt så man orkar ta sig igenom det, en ”morot”. Tänker ofta att det handlar om att skjuta en boll litegrann framför sig, göra lite, lite i taget som man mäktar med. Inte slita i onödan men också försöka minimera riskerna med att bli allt för bekväm. Tycker man mår så otroligt dåligt när man inte gör särskilt mycket alls om dagarna. Det känns alltid bättre när man har gjort små grejer som diskat, städat, betalat någon faktura. Även dessa handlingar tycker jag man kan vara stolt och nöjd med. Varje dag när jag inte jobbar försöker jag klä på mig vanliga kläder och inte ha pyjamas hela dagen. Det tycker jag också tar energi. Utan jag försöker göra mig i ordning och känna mig lite mer anständig. Bädda tycker jag är viktigt, en signal om att dagen är igång. Dagar som man inte orkar med världen brukar jag köpa hämtmat och inte göra några måsten alls. Jag struntar i disken och tvätten. Tycker man kan få ha såna dagar också ibland. Det är bara mänskligt.

  ja tycker också  att bädda är viktigt! Jag går upp tidigt och borstar tänderna så man ”är klar” visst mår man så mycket bättre.

  jag tycker det är så konstigt att jag är sysslolös/arbetslös och jag har ändå FULLT upp det finns alltid nåt som behöver göras, fattar liksom inte hur det skulle funka om jag hade ett jobb då skulle ingenting bli gjort ,där hemma iallafall

  listor brukar jag också skriva, planera.. har även börjat skriva vad jag ska lägga pengar på inför nästa ”löning” så att jag inte impulsköper saker( är väldigt köpgalen) så räknar man ihop hur mycket man har kvar efter räkningar och det andra är betalda och så ser man hur mycket man har kvar att leva för om det funkar annars får jag stå över det jag ville köpa..❤️

   

  Avatar

  <3 Upplever det exakt likadant, liksom helvete vad mycket det är att göra hela tiden. Det är en heltidssysselsättning att få allting att gå runt och fungera (och så är ändå känslan att det knappt gör det).  Grejen tror jag är att när man är borta hela dagarna så använder man ju inte sitt hem i lika hög utsträckning, det blir aldrig så mycket disk, det blir heller inte så snabbt smutsigt hemma, handdukarna behöver inte tvättas lika ofta, inte så mycket sopor osv. Jag brukade göra så att jag städade och försökte komma ikapp på helgerna när jag arbetade heltid senast.

  Tror också att när man är hemma mycket blir man mer medveten också ifall det exempelvis är lite dammigt? Det kan upplevas som att man har massor av projekt att utföra överallt? När man arbetar och knappt är hemma så har jag iaf upplevt att man knappt registrerar sånt på detaljnivå. Man är bara glad över att få vila lite. Har inga högre ambitioner än så.

  Vad fint att du också skriver listor och gör budget! Snyggt!

  Menar du förresten att du är orolig för att du inte skulle klara av att återgå i arbete igen? <3

  Trådstartaren

  <3 Upplever det exakt likadant, liksom helvete vad mycket det är att göra hela tiden. Det är en heltidssysselsättning att få allting att gå runt och fungera (och så är ändå känslan att det knappt gör det). Grejen tror jag är att när man är borta hela dagarna så använder man ju inte sitt hem i lika hög utsträckning, det blir aldrig så mycket disk, det blir heller inte så snabbt smutsigt hemma, handdukarna behöver inte tvättas lika ofta, inte så mycket sopor osv. Jag brukade göra så att jag städade och försökte komma ikapp på helgerna när jag arbetade heltid senast. Tror också att när man är hemma mycket blir man mer medveten också ifall det exempelvis är lite dammigt? Det kan upplevas som att man har massor av projekt att utföra överallt? När man arbetar och knappt är hemma så har jag iaf upplevt att man knappt registrerar sånt på detaljnivå. Man är bara glad över att få vila lite. Har inga högre ambitioner än så. Vad fint att du också skriver listor och gör budget! Snyggt! Menar du förresten att du är orolig för att du inte skulle klara av att återgå i arbete igen? <3

  ja det är sant, är Manolo jobbar på dagarna så använder man inte hemmet lika mycket, nu blir det ju frukost lunch middag – superdisk.  Och handdukar och allt sånt som du säger,

  jag är väl inte så orolig för det egentligen, för jag tror att jag aldrig kommer i arbete .. men Om jag skulle börja jobba tror jag det skulle bli svettigt att klara av och framförallt ORKA med hushållssysslorna ❤️

  Trådstartaren

  Manolo?? Skulle stå ” om man” 🤣

  Avatar

  Haha, blev lite undrande där!

  Jag förstår. Tyckte det lät starkt att du orkade handtvätta idag iaf mitt i alltihopa. Jag hade nog fått ett psykbryt haha <3

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
6

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.