Hem > Forum > Livet > Hur får man hjälp första gången?

Hur får man hjälp första gången?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Avatar

  Jag har börjat ifrågasätta livet på allvar nu. Egentligen har jag ingen anledning då jag har en fin familj och ett välbetalt jobb, ser bra ut och kommer överens med folk i allmänhet.

  Jag har verkligen ingen orsak att inte må bra.

  Ändå tänker jag dagligen på att avsluta livet, det känns så meningslöst att hela tiden kämpa sig fram

  Det som håller mig tillbaka är att jag inte vill lämna mina barn utan en pappa och att jag inte vill utsätta mina egna föräldrar för sorgen.

  Hade inte dom funnits hade jag nog inte funnits nu.

  Längtan att avsluta blir starkare och statkare och jag inser att det är ett problem.

  Jag håller på att gå in i nån depression  där inget är roligt och jag är trött och orkeslös dygnet runt.

  Medans jag orkar vill jag göra ett försök att rädda upp situationen.

  Jag söker ett mirakelpiller som ger kraft och livsgnista. Det finns inte en chans att jag skulle fungera i terapi jag är för introvert och skulle aldrig erkänna mig svag inför någon.

   

  Nu till frågan.

  Vem kontaktar jag i första hand för att söka hjälp?

  och hur stort och officiellt blir det när man säger att man överväger självmord?

  Avatar

  Hej. Jobbigt att känna så. Kan relatera. Har du kollat dina blodvärden? Typ b vitaminer, järn och d vitaminer? Har man låga nivåer av dessa så kan man bli deppig. Får själv det när jag ligger lågt.

  Hur stort det blir pga man överväger självmord beror nog på vem/var du säger det till. Men risken finns ju att de vill lägga in dig. Om du går till husläkaren kan de ge dig anti depp på en gång och skicka en remiss dit du behöver komma. Om du vill. Man behöver inte ha terapi utan kan börja på vc. Om du går till psyk akuten och säger att du vill ta livet av dig så läggs du in om dr tycker det är akut. Och då brukar de skriva en orosanmälan till soc.

  Hoppas du får må bättre snart.

  Avatar

  Jag ringde min VC och sa att jag mår dåligt och behöver hjälp. Dom frågade några frågor om hur jag mår just nu och om jag övervägt självmord. Jag hade aldrig pratat med någon om detta innan så jag fick massa tårar och blev både ledsen och lättad på samma gång. Tänkte att äntligen var det någon som förstod och vågade fråga.

  Jag fick sen en tid kort därefter och fick prata lite om hur jag hade det hemma, om jag orkade och klarade av arbetet mm. Jag fick även göra ett test/ formulär som beskriver hur allvarlig situationen är. Det testet finns att googla fram om man vill göra det innan mötet. Sen fick jag tyvärr bli patienten som föll mellan stolarna i någon månad.. jag ringde vc igen och frågade vad som händer och varför får jag ingen hjälp? Dom skickade mig på kbt som kändes sådär.. jag gick till henne ett halvår men tyckte att det mer var för patienter med mycket ångest och tvångstanke. Inte depression..

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.