Hem > Forum > Livet > Hitta glädjen igen

Hitta glädjen igen

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0
 • Jag blev utmattad för cirka 5 år sedan, men kraschade in i en depression i augusti för drygt 4 år sedan. Jag pratar med psykolog en gång i veckan och har gjort så i cirka ett och ett halvt år. Det gör tyvärr inte så stor skillnad. Sen äter jag också maxdos Brintellix, en antidepressiv medicin. Vården säger att min depression kanske gått över i dystymi. Och så har jag fått mer medicin utskrivet, men har inte vågat ta av detta.

  Jag har ingen familj. De lämnade mig när jag blev utmattad, eftersom jag då blev personlighetsförändrad och ilsken. De skuldbelägger mig för att jag inte kunde välja mina symptom när jag blev utmattad.

  Jag har alltid haft svårt med vänner. En person jag trodde var min vän slutade vilja ha kontakt med mig, då hon ansåg att jag var negativ.

  När jag varit aktiv i ett annat internetforum har jag alltid blivit hårt åtgången. Jag skuldbeläggs och får veta vilken dålig människa jag är. Så jag kan inte längre delta i forumet. Jag mår alltför dåligt av att vara där. Tyvärr var det i princip nästan min enda kontakt med andra människor.

  Förra vintern var jag tvungen att sluta rida. Det var det enda som fick mig att leva en liten stund. Men jag hade inte råd med lektioner och har inte lyckats hitta en medryttarhäst, så jag blev tvungen att sluta.

  Jag fungerar ändå något så när. På dagarna studerar jag. Jag klarar studierna men i övrigt saknar jag energi nästan helt. Jag gör min plikt men inget utöver det. Jag känner ingen som helst glädje eller entusiasm över något. Jag har inget hopp om att livet någonsin kommer att bli bättre. Det är så mycket jag skulle vilja göra men som jag inte orkar idag. En gång i veckan har jag boendestöd som hjälper mig att komma igång och göra saker jag inte orkar på egen hand.

  Men livet suger. Jag vill inte leva så här längre. Jag vill inte vara ständigt orkeslös, ensam och ledsen. Vet inte vad jag ska göra åt det.

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.