Hem > Forum > Livet > Hej, jag är konstig

Hej, jag är konstig

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Avatar

  Jag är en tjej på 11 år, jag alltid tyckt lite olika  saker om mig själv, men nu börjar jag verkligen gå in på det, att ändra min kropp.

  Jag försöker äta så lite jag kan, men samtidigt träna i 30 minuter på kvällen.

  Jag tror inte att det här är så bra för mig, så jag skriver till dig/er.❤️

  Avatar

  Hej

  Det är bra att du förstår själv,att det inte är bra för dej att tänka som du gör.

  Du växer ju fortfarande,så det är ju viktigt att du äter normalt.Gärna bra mat såklart.Sen är det ju alltid bra att röra på sej,men gör nåt som du tycker är kul,det är ändå det viktigaste.Kanske ska du prova att prata med nån vuxen om de funderingar du har,om du har nån i din omgivning som du litar på.

  Ha det gott och var rädd om dej.

  Avatar

  Hej Blue,

  Du säger att du går in för att förändra din kropp, och det låter som att du vill bli smal, även om du vet själv att du gör det på ett riskabelt sätt.

  Du är fortfarande så ung – kan du försöka hitta en sport istället? Att träna är bra för kroppen, men den måste få energi också. Jag vet inte alls hur din fysik är, men även om man till exempel är överviktig så måste man äta. Kroppen lagrar inte näringsämnen – bara reservenergi. Man kan bli riktigt sjuk och få en felaktig bild av sig själv.

  Om du gillar att träna – hitta en gymnastikgrupp eller liknande, någonting som är ett lag och som du tränar med tillsammans. Tränarna kan säkert guida dig och hjälpa dig om du pratar med dem först.

  Avatar

  Hej fina!

  Jag svär att jag ser dig och förstår dig.
  Du är 11 år. Du är fin, alla i din ålder förändras. Du ska växa, du kommer vara lite tjockare i vissa perioder och sedan blir du smalare och så håller din kropp på tills den har bestämt sig. Att träna är bra, så länge du älskar att utföra det och att det inte finns ett tvång eller en hektiskt mål. Känn att du gör det för att vara glad. Ät vad du vill och ha ingen ångest över det – det är absolut inte kul. Försök ta reda på vad som är nyttigt och börja tycka om det istället för att tvinga dig det. Fråga din familj om de tycker du äter för mycket. Kanske behöver du äta ännu mer!

  //En stöttande Vän

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.