Hem > Forum > Livet > Håller jag på att bli galen?

Håller jag på att bli galen?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
 • Avatar

  Jag har verkligen blivit så himla paranoid på senaste tiden. Har väl alltid varit paranoid av mig, har liksom kunnat få känslor av att folk inspekterar mig eller förföljer mig när jag är ute, speciellt om jag gör något ”avvikande” (Typ vänder tvärt och går åt motsatta hållet, då blir jag väldigt illa till mods).

  Men nu börjar det bli äckligt. Om jag är hemma ensam och hör minsta lilla ljud så får jag en stark känsla av att någon är i lägenheten. Och jag har börjat bli så himla uppmärksam på vartenda ljud också… Blir livrädd om dörren gör ifrån sig något litet ljud eller nåt. På kvällen ser jag till att lampan i vardagsrummet är tänd så att ingen gömmer sig i mörkret, och så kollar jag i vårat förråd så att ingen gömmer sig där heller.
  Kan ibland gå till ytterdörren och kolla ut genom kikhålet jättelänge så att ingen kommer i trappen.

  Jag har egentligen inget emot tanken av att bli tex mördad. Men att någon skulle bryta sig in i lägenheten och gömma sig där skrämmer mig till vansinne.

  Blir även orolig över att folk läser mina tankar. Försöker att undvika att tänka olika saker för är nästan övertygad av att någon ser in i min hjärna. Så har det varit väldigt länge, så länge jag kan minnas.

  Jag har även börjat se skepnader i ögonvrån väldigt väldigt ofta, och det gör mig så jäkla rädd. Jag tror att det är vanligt att ”se” saker i ögonvrån ibland, men det är just det att det har börjat hända mig så läskigt ofta som gör mig orolig, nästan varje dag. Det senaste var när jag stod och diskade. Såg en mörk varelse som stod i vardagsrummet i ögonvrån som verkade röra sig emot mig, och jag vände mig skitsnabbt om men inget var där. Sedan hände det igen, men om jag inte minns fel så tror jag att skepnaden stod stilla då.
  Det händer även när jag är ute och cyklar exempelvis. Jag ser en lång figur som gömmer sig bland träden eller något, men när jag kollar efter så finns inget där. Blir så rädd så att jag nästan cyklar omkull. Är detta normalt?

  Känns som att jag håller på att bli galen..

  Kan verkligen känna igen mig i det du skriver. För mig hängde det ihop med medicinering av antidepressiv medicin, eller att jag slutat med det och då gick in i det här superrädda tillståndet. Är det något sånt du också går/gått på och som kan göra att det blivit såhär för dig, tror du?

  Värme

  Avatar
  Trådstartaren

  Har aldrig varit på någon form utav medicinering, så det är inte något sådant.
  Men tack för ditt svar!

  Har du sökt hjälp för det här?

  Avatar

  Har du sökt hjälp för detta ?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.