Hem > Forum > Livet > Gemenskap med omvärlden

Gemenskap med omvärlden

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0
  • Lyssnade på något program som beskrev hur studier visade att människor som varit med om riktigt svåra trauman i sitt liv, t ex att ha överlevt en svår sjukdomstid där de varit nära att dö, eller personer som haft ett missbruk men tagit sig ur det, efteråt kan uppleva en känsla av gemenskap med mänskligheten. Något de inte upplevt innan.

    De sa också att de inte identifierade sig med något speciellt efteråt. Inte som sin nationalitet, religion, livsåskådning, politiskt parti, utan de är öppna och fristående.

    Tycker det var så himla fascinerande och känner igen mig just nu i precis det, men inte kunnat sätta ord på vad jag upplever mer konkret i mitt inre. Något har hänt under de senaste månaderna.

    Tror att en kompis till mig är väldigt så inne på att hålla människor ifrån sig. Skydda sig själv. Leta efter personer som är snarlik henne själv. Medan jag upplever nästan tvärtom att jag gärna tyr mig till oliktänkande. Blivit mer intresserad av dessa än de som är lika mig själv. Att känna gemenskap med mänskligheten är kanske exakt det som jag allt mer gör, märkligt nog.

    Identifierar mig exempelvis inte alls som svensk, eller som något speciellt. Jag tänker att jag tillhör det globala. När jag läser om personer från andra länder märker jag hur jag tänker att de påminner om mina kompisar från resor jag varit på. De från Australien, England, USA, européer. De skulle förmodligen vara mina kompisar i en annan tid och på en annan plats. Kanske påminner de om alla resor, hur spännande det är att världen är så enorm och alla människor man möter öppnar upp något rum inom en. Kanske speciellt blir man medveten om, lär sig, att se saker på ett nytt sätt. Varje möte är ett frö till ett rikare liv.

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.