Hem > Forum > Livet > Drömmen om att genomföra drömmarna

Drömmen om att genomföra drömmarna

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0
  • Man blir vacker om man följer sina drömmar” sjunger Lisa Ekdahl.

    Just nu följer jag en dröm och går därför en konstnärlig 1-års utbildning. Känner framförallt prestationsångest och stress när man dagligen behöver krysta fram resultat för allmän beskådning. Skäms oftast över min  bottenlösa förvirring inom fältet. Vad är bra? Är jag bra? Hur vet jag vad som är tillräckligt? Rynkorna blir fler. Stråna gråare. Tröttheten smyger sig på. Kanske är jag för gammal för nya projekt?

    Kreativiteten vet jag knappt själv längre om den finns kvar inom mig – i min kropp. Åtminstone att jag undrar hur väl jag kan livnära mig på den i framtiden. Är allting bara en enda lång livslögn och bluff som jag ägnar mig åt? Är jag den där personen i idol som sjunger uppenbart falskt, alla i min omgivning säger att man sjunger fantastiskt – har talang, och så skämmer man ut sig själv inför hela skolan. Är jag kanske just den?

    En sak är säker: jag kommer gå i graven som en person som följt massor av drömmar. Nästan samtliga har gått käpprätt åt helvete. Kan tycka det är lite komiskt när folk ger tips om att man ska följa sina inre kall. Är ett livs levande exempel på när drömmar dränerar. Gör en olycklig. Ful. Man känner sig pantad. Misslyckad. Ju mer jag försökt ägna mig åt drömmar desto värre har det gått för mig. Det är sorgligt nog den bistra sanningen.

    De i min omgivning som inte drömt (så stort) har det gått desto bättre för, tycker jag. Man blir vacker av att inte följa sina drömmar. Kolla på en film istället! Den är förmodligen bra mycket bättre än verkligheten.

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.