Hem > Forum > Livet > Bo i husvagn

Bo i husvagn

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
9
 • Avatar

  Har en längtan till något annat, ett liv utan massa onödiga prylar.. låter kanske konstigt men jag vill nån gång köpa en husvagn för att hitta en bra åretrunt-camping att bo på. Blir kanske lite mycket på en camping när säsong är men lugnet under vintern måste vara underbar. Någon här som bor i husvagn/villavagn året runt?

  Avatar

  Så underbart det låter! Förstår precis längtan efter att slippa ha massa saker och även lugnet. Vilken dröm! Är också intresserad av något liknande. Vad tycker du om Tinyhouse? Finns en grupp på Facebook ”Tinyhouse i Sverige”, den är fantastisk! Man blir så inspirerad. Rekommenderar! <3

  Avatar
  Trådstartaren

  Tinyhouse vore inte heller helt fel fast jag har mina funderingar på husvagn, läst runt mycket om det och många trivs bättre med sånna boendelösningar. Det gäller ju att komma in i gemenskapen med övriga åretruntcampare och få upp någon trygghetskänsla, den infinner sig kanske inte förrns det passerat lite tid. Min dröm är ju att hitta min plats där jag känner mig fri och inte låst av en massa tillhörigheter. Komma bort från stressen av vad ägande av massa saker orsakar. Har några år till med barn hemma så jag har tid att planera och drömma.

  Vad jag har förstått finns det många som har samma tankebanor, antalet åretruntcampare ökar för varje år

  Har själv varit inne på att köpa mig en husbil nån gång att bo i för att åka runt och leta efter nån plats där jag trivs för att sen bygga mig en liten stuga att bo i. Bor redan i en liten stuga i skogen på knappt 40kvm och lever väldigt enkelt. Men tänker att 20-30kvm är mer lagom. Man behöver bara någonstans att äta och sova och hålla sig varm. Rent ekonomiskt är det dock dyrare om jag skulle bo i husbil än att bo som jag gör nu.

   

  Avatar

  Underbart! Mysigt också att intresset för åretruntcampare ökar för varje år. Just det, få en gemenskap och känna trygghet med andra. Viktigt att vara kräsen och noggrann innan man bestämmer sig för var exakt man vill bosätta sig med husvagnen. Kanske kan det vara viktigt också att tänka utifrån ett klimatperspektiv att man kan behöva kunna hantera stora regnmängder och kanske kraftig blåst. Det hade jag haft i åtanke innan jag beslutat mig för i vilket landskap/lokalt område det blivit =)

  Har samma dröm. Har suttit och kikat på husvagnar flera gånger de senaste åren.

  Önskar att det fanns mysiga trailerparks i Sverige där man kunde hyra en husvagn med en liten altan och plats för någon tomatplanta. Dricka morgonkaffet utomhus och vinka till grannen. Det hade varit helt underbart  🙂

  Avatar
  Trådstartaren

  En liten stuga vore också mysigt, mina tankar har vandrat kring det också, även husbil men just nu är det husvagn som lockar mest. På något vis känns det som att husbil kan bli som du säger dyrare och händer något med den verkar det bli bökigt, om den behöver in på verkstad mm.

  Trailerparks vore väl helt underbart, hade inte haft det minsta emot att bo så heller.

  Har en liten dröm om att vara del av ett gäng där vi tillsammans bosätter oss med husvagnar nånstans och hjälps åt om det vore något, som en andra familj ungefär.

  Låter underbart! Själv laddar jag mot en mindre husbil istället för att kunna röra på mig, men det är en smaksak!

   

  Jag bor redan i min husbil 1 månad efter 1 kraschat förhållande. Det kan jag säga att så billigt är det inte med dagens bränslepriser och man måste gilla minimalism och ’compact living’.

  Låter underbart! Själv laddar jag mot en mindre husbil istället för att kunna röra på mig, men det är en smaksak!

  Kan tillägga att vi redan har en liten husbil även i nuläget, även om det nu är för semesterresor. Men, jag mår sällan så bra som när jag drar iväg på en egen tur med den.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
9

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.