Hem > Forum > Livet > Balans

Balans

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Känt på sistone att det behövdes vissa förändringar. Jag har börjat lyssna på genren ”serier och humor” på Nextory. I stället för dramatiska eller fasansfulla romaner om människor i kris.

  Tittade på ett verktyg, balanshjul, också och hittade där att det jag behöver och det jag vill ha mer av i mitt liv är ”fun & relaxation” och ”love & romance” och ”health”.  (fysisk framförallt).

  Behöver inte lägga mer energi på; personlig och spirituell utveckling, affärer/karriär, pengar, vänner och familjen.

  Så enkelt är det egentligen; Ha roligt, leva i kärlek (eller åtminstone sträva dit, lägga energi på att det händer något där) och ta hand om sin hälsa.

  Hörde någon säga att äldre personer är oftast duktigast på att acceptera och förändra sitt fokus. Trivs de inte med någon så byter de fokus och släpper det bara. De slår inte huvudet i väggen för att få till en förändring. Tycker fan det är storartat.

  Överhörde en kvinna på stan som pratade i telefon och beskrev att hon blivit sjuk och att hon nu levt och är i den åldern, hur svårt det än är att ta in, där man ska gå bort. Carpe diem, sa hon till sin väninna.

  Det är något med den mognaden, det lugnet, som jag aldrig sett mina föräldrar ha. Eller någon annan i släkten för den delen heller. Den där acceptansen, insikterna, hålla sina känslor balanserade när livet svajjar.

  Idag har jag duschat ordentligt, tagit lite vitaminer, fått solljus, börjat använda post-it-lappar så jag slipper ha så mycket i huvudet.

  Och så är det handbolls-VM. Så kul!!!

  Du är klok du Red:)

  Det är svårt med balans tycker jag. Har svårt att tänka på vad som är bäst för mig själv. Tänker på andra först…

  Trådstartaren

  <3 Tack Blue!

  Tycker också det. Märker att om det ska fortsätta finnas det här ”trycket” från ens omgivning/livet där man aktivt behöver tänka på andra först, så behövs nog den här motpolen av ljus och humor när det är lite lugnare perioder/dagar/timmar?

  Övar på att ställa mig själv frågor som; hur mår jag? vad känner jag? Vad vill jag?

  Det är konstigt det där också att så fort någon mår dåligt ser man det som sitt ansvar att ta hand om den personens känslor. Senast på jobbet i måndags gjorde jag exakt det när en okänd person tydligt visade att den mådde dåligt. Min kollega verkade inte särskilt påverkad av hans tillstånd. För mig var det jätteviktigt att han skulle lämna stället med en god känsla i magen. Jag vet inte varför det är så, om man växt upp med något överansvar generellt sedan tidig ålder och därför lärt sig att bete sig på det här sättet. När jag tänker efter har jag blivit kraftigt attackerad av mina föräldrar om jag inte brytt mig om deras behov. Det är nog där skon klämmer från första början.

  Nu behöver iaf balansen återupprättas 🙂

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.