Hem > Forum > Livet kan skava > ska man dölja självskadebeteende?

ska man dölja självskadebeteende?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Det klassiska som jag vet är ju att folk försöker dölja att de skär sig genom långärmade tröjor osv.

  Jag har aldrig skurit mig djupt men när jag varit nervös inför ett prov eller presentation har jag tagit en kniv och gjort ytliga sår på mina fingrar. Det kom blod på mina kläder sen, vilket var jobbigt. Det distraherade mig dock från att vara lika nervös inför provet.

  När jag har haft mycket ångest innan har jag också skrapat upp knogarna och slått mitt huvud i väggar.

  Jag har inte direkt dolt detta. Liksom brukar skapa sår på fingrarna. Kommer folk ta avstånd från mig om jag skadar mig själv med flit ibland? Är sår på händerna något som folk lägger märke till eller ska jag skära mig på någon annan del av kroppen som inte syns lika tydligt?

  Jag vet att detta kanske låter helt sjukt för en del men genuint undrar. Är det något fel på att skada sig själv om man gör det väldigt lite (bara småsår)? Är det något jag måste dölja eller är det okej att vara öppen med en sådan sak som vuxen person? (jag fyller 20) Borde jag börja använda handskar?

  Är det okej att ha en självmordsplan som nödlösning om man inte berättar det för någon man känner och det får en att bli mer motiverad för att leva eftersom man vet vad man har att förlora? Är det okej att skada sig själv?

  Kommer folk ta avstånd från mig på grund av det, även om jag försöker vara tillmötesgående?

  Jättetacksam för tankar angående detta!

  <3 Generellt tycker jag det låter tråkigt ifall det är så att personer oftast tar avstånd från personer som de ser har självskador på sina armar/händer. När jag sett det så brukar jag bli ledsen och undra varför personen har gjort så. Det väcker massor med empati snarare än att jag skulle överväga att sticka eller vända kinden till. Så som svar på din fråga tycker inte jag att man ska dölja sitt självskadebeteende. För sin egen skull tycker inte jag det är en god idé att någonsin självskada sig själv. Som jag förstått det kan det bli som en drog och det tror jag är förskräckligt att hamna i och kan leda till otroliga tragedier. Var rädda om er!

  Trådstartaren

  Tack så mycket för svaret! Det känns bättre att ha fått höra detta. Hade ingen jag kunde fråga och oroade mig en del över det.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.