Hem > Forum > Livet kan skava > Självmordsbenägen flickvän

Självmordsbenägen flickvän

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • För att göra en lång historia kort, jag började dejta en tjej för cirka två månader sedan. Hon har blivit gravid, det var inte planerat, vi borde skyddat oss bättre. Vi är båda 30+.

  Jag har varit hemma hos henne i en annan stad i cirka en månad, men redan innan hon märkte att hon var gravid hade jag tänkt avsluta relationen då vi inte alls matchar bra eller kommer överens.

  Men nu när hon är gravid är hon istället övertygad om att jag ska flytta in här, jag bor här nu, vi ska ha barn. Vill jag inte det och åker hem så tar hon livet av sig, säger hon. Detta för att hon inte vill göra abort och inte vill vara ensamstående förälder och ser detta som hennes sista chans att få barn och säger att hon inte kan återhämta sig från detta om hon tvingas göra abort(hennes ord, jag försöker inte tvinga henne till detta).

  Hon verkar helt seriös med detta, det märks verkligen hur dåligt hon mår av de tankarna. Men samtidigt kan jag inte ljuga och låtsas som att allt är frid och fröjd och att jag vill vara med henne.

  Vad ska jag göra? Jag vågar inte åka härifrån, jag vill såklart inte att hon ska ta livet av sig. Känns som att jag sitter i en rävsax där jag inte kan lämna.

  Fullt medveten om att vissa tycker man ska ta sitt ansvar, vilket jag definitivt gör om hon behåller barnet, men jag vill inte vara med henne och det är varken schysst mot mig själv eller henne att låtsas som annat.

  Avatar

  Jag bara tänker att sådär kan man ju inte göra. Alltså så som hon gör. Det är ju att försätta dig i ett typ av gisslandrama. Hade jag varit dig hade jag blivit arg och sagt att hon i sådant fall får söka psykiatrisk hjälp ifall hon har tankar på att ta sitt liv. Förstår ju att hon förmodligen är väldigt labil och skör just nu, men det här är ju absolut inte ett acceptabelt beteende från hennes sida.

  Hej 👋

  Ta kontakt med kuratorn på vårdcentralen beställ en tid och gå med henne, ni behöver få prata båda två om det här.Det är bådas ansvar att försöka  få hjälp ,man är två om att ett barn blir till.Alternativ två åk in akut till vuxen psykiatrin i och med att hon är självmordsbenägen ( ofta är det ett rop på hjälp )Hoppas tipsen kan hjälpa !!

  Åh. Tror att man generellt är väldigt rädd när man inte vet riktigt hur något ska gå.  Detta är ju ett exempel på det.

  Stor respekt att hon behåller barnet, men sedan hur ni vill göra rent konkret i vardagen, det är jag säker på att professionell hjälp kan komma med fler uppbyggliga förslag och idéer – än hennes, som verkar komma från en stark rädsla. En rädsla som jag förstår som en panik över att inte se alternativen. Kanske behöver båda två vänja er vid andra alternativ. Skulle tro att det är lugnast att dra in en objektiv och erfaren röst när allt är så här nytt och läskigt. Ring vårdguiden, börja i något hörn, berätta för någon där, så kopplas du vidare.

  Att be om hjälp är ibland det bästa man kan göra… ja nästan det enda! För det här kan man ju lösa på så många fler sätt! Ingen av er ska behöva må såhär dåligt.

  hoppas det går fint

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.