Hem > Forum > Livet kan skava > Saknar en stadig identitet

Saknar en stadig identitet

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 20 totalt)
19
 • Avatar

  Jag känner mig som ett blankt papper och vill skapa en personlighet/roll till mig själv som är tydlig. Som höger/vänstertyckare, eller goth, eller preppy etc. Jag får för mig att nu ska jag bli kristen, hitta en seriös man som vill gifta sig och skaffa typ 7 barn. Och då tänker jag att nu ska jag börja klä mig konservativt etc. och köpa hem barnböcker redan i förväg etc.

  En vecka senare vill jag färga håret lila och se ut som en docklik mangafigur, inte skaffa barn alls på grund av mina sjukdomar, och skaffa några tatueringar. Som jag sen förstås skulle ångra.

  Beroende på vad mitt mål är just då, ändrar jag alltså mig över hur jag ska se ut och vad mina värderingar/åsikter är. Det gör att jag aldrig kommer framåt, eftersom jag inte kan välja en väg. Jag har svårt att bara ta saker som de kommer, för i min erfarenhet händer då i stort sett ingenting i livet.

  Undrar om det finns hjälp för det här? Har samtalskontakter men jag har inte förbättrats. Trodde själv att det kunde vara en personlighetsstörning bakom det här men min dåvarande psykolog trodde inte det för att jag har autism och det kanske är förklaringen?Vet inte vad jag ska göra, för att komma någonstans.

  Avatar

  hur gammal är du , du låter ung i ditt sätt att tänka om detta

  Avatar
  Trådstartaren

  Jag är i 25-års åldern men känner mig yngre egentligen.

  Avatar

  ok , tycker du ska försöka leva lite , just så som du önskar

  typ våga prova på lite av det som  livet ändå erbjuder oss alla

  vad du sen gillar och fastnar för i livet  , visar sej tids nog

   

  så mitt tips är , VÅGA LEV LITE  , hitta det som du brinner för

   

  så kommer livet att rulla på väldigt lätt och fort .  tro mej !

  Avatar

  Hej Purple Dudelu!

  Är dåligt insatt i autism så jag är inte rätt person att fråga om det är ett vanligt kriterium för det, är jag rädd. Vet däremot att just att ha liksom problem med sin identitet och ändra sig är något som personer med DID (dissociativ personlighetsstörning) just pratar om på liknande sätt som du gör ovan här. Kanske kan det vara värt ett besök på forumet We DID it http://wedidit.se/ och läsa där ifall du känner att det stämmer överens med det du berättar om här?

  Värme

  Avatar
  Trådstartaren

  Tack för svaret. Skulle inte skada att försöka testa lite nya saker, trots att min psykiska sjukdom och autismen kan göra det svårt ibland. Nåt kan man säkert testa.

  Avatar
  Trådstartaren

  Hej till dig med! Och tack för svar. Får läsa om den personlighetsstörningen, har hört talas om den men vet inte mycket om den.

  Avatar

  ja gäller att hitta på glädjen i livet , så brukar identiteten falla på plats när allt känns rätt

   

  det blir vad det blir liksom

  Avatar

  Det handlar om att det uppstått olika delpersonligheter bottnade från trauman. Har man inte några trauman är det inte rätt. Tänkte bara att jag nämner det också, så är det sagt.

   

  Avatar
  Trådstartaren

  Har nu läst en del om det, det var intressant. Ibland kan jag känna att mina tvångstankar är som en annan person i mitt huvud som vill mobba mig och få mig att må dåligt, och när det gäller trauma vet jag inte riktigt. Visst har det hänt dåliga saker men minns inget rent förfärligt. Skadar i alla fall inte att fråga de på psykiatrin om det här och läsa mer om det.

  Även vid Borderline (BPS) är det också möjligt att ha en kluven personlighet, beroende på sammanhang och vilka personer de har i sin närhet. Pendlandet kan vara påfrestande och ge en tomhetskänsla och avsky inför den egna personen. Det är ju inte ovanligt att man har fått en felaktig diagnos, då det ibland är svårt att hitta rätt då många diagnoser går in i varandra, och den ena behöver inte utesluta den andra. En diagnos för personlighetssyndrom kan sällan ställas i en ålder där man fortfarande utvecklas och är heller inte så stabila till sin natur som man tidigare ansåg, symtom kan variera över tid, sen kan ju vissa personlighetsdrag förändras med tiden. Kanske du behöver en ny utredning?

  Avatar
  Trådstartaren

  Hej, tack för förslaget. Får läsa mer om Borderline också och ta upp det på psykiatrin.

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 20 totalt)
19

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.