Hem > Forum > Livet kan skava > Parallella världar

Parallella världar

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Åkte tåg häromdagen och kände mig oerhört märklig som satt där med ett munskydd. Kvinnan som satt bredvid mig hade jag redan på perrongen registrerat hostat och verkade sjuk. Ändå satt hon där precis intill mig på sitt säte i godan ro och läste en bok, med sin lilla sjukdom härjandes i kroppen. Blev lite perplex av det beteendet. Vilka olika världar vi befinner oss i tänkte jag.

  Kvinnan kan knappast läst tidningen. Men samtidigt vem är jag att döma henne, hon kanske har en diagnos? Fick efter tio minuter av stress (inte sjukdom) florerandes i min kropp placera mig själv vid utgången av tåget. Där fanns säten man kunde dra ner. Och där fanns heller inga människor, vilken fantastiskt coronasäker plats nu när restriktionerna hävs. Och folk färdas med sjukdomar i sina kroppar utan minsta tillstymmelse till munskydd eller förståelse kring att det borde vara det avvikande beteendet. Ett tips till andra ”ufon” som heller inte vill bli smittade och som därför bär munskydd på tåg, är att sätta er vid utgångarna istället. Det sjuka folket är inte riktigt där (borde de inte det? Och man själv får sitta kvar?). Tack och lov.

  Går in på instagram och ser där hur människor badar utomlands. Och mina kompisar ser ut att åka båt i timmar ute i skärgården. En annan äter kött på restaurang och den tredje bilar genom landet. Och så går jag vidare in på expressen och läser där om naturkatastrofen i bland annat Tyskland. Folk klagar också på värmen men verkar inte för sina liv koppla ihop det med sina egna beteenden. Varför är det så varmt? Klagar folk.

  Jag tycker tillvaron är så Matrix nuförtiden. Blir faktiskt helt snurrig i huvudet av det. Inte av värmen. Inte av ”vad konstigt att någon har ett munskydd under en pandemi”, utan på just ignoransen. Blir fan helt paff över detta.

  Jag delar din upplevelse…folk har satt skygglappar för ögonen och Corona verkar aldrig ha existerat. Frid och fröjd, eller? Om så vore, men Delta är i faggorna och det pratas det ej så mycket om. Får vänta tills efter semestrarna.

  Det är ett skumt beteende du skildrar. Troligen kommer forskas i år framåt om sådana här frågor, hur människor (och media!) hanterade Corona. Väldigt ologiskt, egoistiskt och ja ignorant.

  Trådstartaren

  Tack för att du ville svara <3 Ja, hoppas forskare studerar det här fenomenet noggrant.

  Likadant med klimatet att det är skygglappar på. Läst någonstans att det med klimatet kan handla om en mekanism som kan göra folk paralyserade. Att folk kan omöjligt ta in att mänskligheten står på spel och därför fortsätter leva i förnekelse – det är för skrämmande. Det kallas kognitiv dissonans att ha svårigheter att ta in komplexiteten och agera därefter. Får lust att säga lite till folk jag känner: Vakna

  Likadant med corona, satan vad läskigt det är att människor är så avstängda på det här sättet. Som att man avhumaniserar varandra.

   

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.