Hem > Forum > Livet kan skava > Ouppskattad och bitter

Ouppskattad och bitter

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0
 • Reagerar just nu på grejer som händer där jag upplever tendenser av att vara ouppskattad – i stort och smått. Exempelvis nyss på affären hade någon glömt en vante som jag då råkade se när jag stod i kön och därför pekade ut. När det där tacket dröjde någon sekund märkte jag att jag var på vippen att säga varsågod. Det är verkligen inte en smickrande sida. Tur att jag slapp det.

  Igår på jobbet fick jag en julklapp av chefen och blev förnärmad. Kände att det vara skräp som hon köpt för typ högst 50 spänn. Tänkte att har denna människa inte förstått någonting om personalfrågor? Man köper inte dåliga presenter till någon, vid nåt tillfälle, utan då är det alltid bättre att låta bli.

  Sedan hade hon även lagt ett kuvert vid mitt bord med ett nytt anställningsavtal för kommande år. Det stod dock fel år där. Så jag fick hjälpa till genom att ta en bläckpenna och fylla i de korrekta uppgifterna efter jag skrivit under. Märkbart irriterad, liksom så slappt av henne. Något medarbetarsamtal under december som hon lovat, blev det inte heller.

  Under förmiddagen har jag även fått en julklapp av en kollega. Så gulligt alltså. Jag har hjälpt henne på sistone och nu fick jag då ett fint kort skrivet med omsorg, ärliga rader och även en present. Det värmde mitt hjärta. Vilken kontrast också mellan chefen och den här kollegan, tänkte jag då.

  Skräppresenten har jag förövrigt kastat in i garderoben. Orkar inte se skiten.

  Jag tror även detsamma gäller fyra av mina närstående som jag inte längre har kontakt med (storasyster, mamma, bästa kompis och en kille). Alla de, just precis dem, har jag i åratal funnits där för. Det gör mig uppenbarligen bitter när de senare betett sig som små svin.

  Tror att det är vad som också väcks på arbetsplatsen med den här chefen att jag är så trött på att bli utnyttjad och få något ”hånfullt ömhetsbevis” tillbaka att det provocerar mig. Alltså jag skiter väl i henne, den här chefen, men jag känner samtidigt att jag tappar lite respekten och intresset att fortsätta anstränga mig i lika hög utsträckning för att behaga arbetsplatsen och arbetsklimatet.

  Letar faktiskt lite nytt. Behöver ny luft att andas.

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.