Hem > Forum > Livet kan skava > Misophonia HJÄLP

Misophonia HJÄLP

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Hej. Någon mer med misophonia? Jag är rädd att det kommer vara en del som dödar mitt äktenskap.
  Min man kan andas högt. Väldigt högt. Och det driver mig till VANSINNE. Jag kan inte kolla på tv på kvällen med honom när barnen somnat för det går inte att dra upp volymen för att dränka oväsendet ( – för annars kan ju barnen vakna). Med all negativ energi som uppstår skulle jag lätt kunna slå hål i väggen. Jag vet att jag måste prata med honom men HUR?? Jag kan ju inte be honom att slua andas!!!! Jävla mig!!!! Jag hatar mig själv över så mycket och detta en grej av allt det!

  Hur ska jag prata om detta med honom? Och framförallt: hur ska jag finna modet att göra det?

  Förstår dig, jag har andra saker som stör mig. Jag har svårt för hur folk låter när de äter (de som gör det) även andras lukter stör mig mycket. Men även alla ljud på natten. Jag skulle t.e.x aldrig kunna sova med någon som snarkar.

  Hur kommer det sig att du inte kan prata med din man? När jag hade en relation pratade vi om allt även sånt vi störde oss på men det kanske är ovanligt. Jag tänker att man kan lära sig mycket från en partner, få nya infallsvinklar, tips. Då får man ett lättare liv ihop. Allt behöver inte tas som kritik tänker jag.

  Jag funderar på om han har astma eller KOL och därför har ytlig tillkämpad andning? Man går att träna upp andningmuskulaturen. Om man djupandas får man bättre syretillförsel och får en lugnare andning. Många vuxna andas fel.

  Om han snarkar finns det hjälpmedel för det och jag har hört att det är vanligare att snarka om man sover på rygg. Det bästa är att sova på sidan.

  Trådstartaren

  Anledningen till jag har svårt att prata om det beror nog främst på två saker; konflikträdsla och jag växte upp så. Man pratade aldrig om sina bekymmer när jag växte upp. Så nu är jag som en låst bok och jag hatar det.

  Sjukdom har han inte. Tror bara han har trånga näsgångar. Det är som att bo med Darth Vader.

  Låter lite som att det är du som har en del att jobba med. Inte han. Hata inte dig själv för ett beteende som du kan ändra på. Den du gifte dig med ska vara den som hjälper dig igenom det jobbiga.

  Köp ett nässpray till honom och säg som det är. Att du är konflikträdd och vill inte bråka om det men ber honom testa sprayen för ljudet retar dig. Behöver inte vara mer än så. Kanske hittar du något annat att störa dig på när det ljudet är borta.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.