Hem > Forum > Livet kan skava > Känner mig ensam och vet inte vad jag ska göra

Känner mig ensam och vet inte vad jag ska göra

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
  • Under pandemin fick jag och min sambo vårt första barn. Min sambo reagerade väldigt starkt i rädsla både för viruset (som då var okänt och konsekvenser av att få det likaså) samt för att något skulle hända vår son. Det tärde otroligt mycket på vårt förhållande. Vi träffade nästan aldrig nån plus att öppna förskolan var stängd och föräldragrupperna på BVC var inställda. Min mamma vägrade dessutom att vaccinera sig, demonstrerade mitt vaccinpass och litade varken på medier, myndigheter eller vad man bevisat på vetenskapliga vägar. Klyftan mellan min mamma och sambo kulminerade i att de knappt ses idag. Släkten på mammas sida har tagit hennes parti. Jag var ensam hemma med en liten bebis och 24/7 med min sambo i ett förhållande som nu nästan helt är förstört. Jag har berättat för min mamma och att jag är trött och ledsen och behöver avlastning. Men hon blev blixtförälskad i en man som var väldigt impulsiv och 20 år yngre. De förlovade sig efter ett år och snart därpå blev det slut pga att han var kärleks/sexmissbrukare. Så nu är relationen till min mamma infekterad för att hon inte funnits där alls när jag haft det jobbigt. Och det trots att jag har mer än 20 års erfarenhet av depressioner. När vi skaffade barn var jag trygg och säker på att jag skulle klara det. Och jag är en fantastisk mamma och min son är glad och trygg och full av energi och tillit. Det är jag stolt över. Men det kostar mig också mycket att vara stark utan att ha stöd någonstans ifrån. Min sambo och jag är nära separation (han brukade vara min bästa vän). Min pappa gick bort för 10 år sen och min mamma är lite galen. Jag har inga vänner egentligen och det är något jag känner skam över. Jag har några vänner men inte så att jag kan kontakta dom när jag mår dåligt. Och jag är så blyg/osäker och nervös i sociala sammanhang att jag har svårt att knyta an. Och så ska man gå till jobbet och vara glad och käck och med lite skinn på näsan när man känner sig helt usel och värdelös. Vad ska jag göra? Tar gärna emot råd. Känner mig så ensam.

    Du är här och skriver bland väldigt många andra. Alltså är du inte ensam.  Du skriver bra och tydligt om vad som är jobbigt för dig, så fortsätt skriva här eller nån annanstans där du förhoppningsvis hittar vidare ur känslan av ensamhet.

    Har inget direkt råd till dig, mer än håll ut, jag tror du har ett eller kanske flera svar inom dig. De råden brukar oxå (har jag märkt själv) vara bättre än de som jag bett om från andra eller som bara fått så där i bästa välmening.

    Kram

     

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.