Hem > Forum > Kriget i Ukraina > Fredsfrågor

Fredsfrågor

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
 • Lyssnade på ”Söndagsintervjun” med fredsskaparen Margareta Ingelstam och blev lite inspirerad av det. Hon ägnade sitt liv åt ett fredsengagemang. Tänker oftare och oftare på det att hitta ”ett kall” i livet och famlar fortfarande. Nu har jag dessutom dåligt samvete över att jag inte ägnat någon energi åt fred. Är med i fredsrörelsen, bara medlem, men har inte blivit aktiv – så dumt det känns nu.

  Kan känna ibland att om man skulle ställa frågan till sig själv – vad ägnade du ditt liv åt? Ja-a, hmm, försökte skapa en kärnfamilj, självförverkliga mig själv? Det känns så självcentrerat. Så smått. Livet och jorden är så stor och det finns så mycket som behöver göras, förändras, och man kan vara med där på ett pyttelitet hörn. Vilken ynnest.

  Jag bara känner mig så trött på den här egofixeringen att bara tänka på sitt eget hela tiden. Man kanske borde bli engagerad i fredsfrågorna.

  Klimatet.

  Fred.

  Här har vi henne: https://sverigesradio.se/avsnitt/margareta-ingelstam-om-kampen-for-adoptioner-och-fred-pa-jorden

  Engagerad både i klimat och fred. Två rätt.

  Trådstartaren

  Tipsar om det här i sex delar:

  Gina Dirawi lever och dör – 1. Steg 1: Leva eller dö?  | SVT Play

  https://www.svtplay.se/video/35341997/gina-dirawi-lever-och-dor/gina-dirawi-lever-och-dor-steg-1-leva-eller-do

  Avsnitt 3 tyckte jag var extra intressant där hon bland annat pratar om grupper. Även intressant upplevde jag samtalet var med filosofen om att tänka mer på vad man gör, och tänka mindre på vem man är – blicka inåt. Ska försöka anamma det för låter vettigt!

  Allt är försent.

  Mänskligheten kommer att dö ut.

  Vi kan inte ändra på det.

   

  Trådstartaren

  Om detta åsyftas att jorden kommer gå under pga. klimatförändringarna är detta inte sant. Mänskligheten har alltid kunnat anpassa sig historiskt sätt och kommer göra det även den här gången, enligt forskare inom geovetenskap. Däremot kommer vi få se och ser redan nu stort lidande och död världen över. Det är viktigt att bekämpa.

  Tror också det finns saker man kan göra. Absolut! För freden, klimatet, en bättre värld, människors och djurs levnadsvillkor. Tänker att det kan ske på flera nivåer. Att det man som individ kan göra ”i det lilla” också får en effekt.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.