Hem > Forum > Karantän > Vad gör ni?

Vad gör ni?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
9
 • Hej, vad gör ni som sitter mest inomhus? Hur mår ni? Vill ni komma med tips?

  Jag har varit sjuk över en vecka nu. Det som jag mest oroar mig för är om jag kommer få bestående men, och om jag kommer få så dålig andningsförmåga att jag måste åka in akut till sjukhuset. Mellan dessa tankar så äter jag och sitter mest vid datorn. Kollar på musikvideos på Youtube. Läser ibland  uppdateringarna om Corona på SVT.

  Blir jag för trött vilar jag lite också, men det är så tråkigt.

  Så mitt tips är väl att lyssna på musik och kolla på serier/videoklipp på youtube för att underhållas.

   

   

  Jag har varit sjuk över en vecka nu. Det som jag mest oroar mig för är om jag kommer få bestående men, och om jag kommer få så dålig andningsförmåga att jag måste åka in akut till sjukhuset. Mellan dessa tankar så äter jag och sitter mest vid datorn. Kollar på musikvideos på Youtube. Läser ibland uppdateringarna om Corona på SVT. Blir jag för trött vilar jag lite också, men det är så tråkigt. Så mitt tips är väl att lyssna på musik och kolla på serier/videoklipp på youtube för att underhållas.

  Hur mår du nu? Hur har det gått för dig?

  Hur mår du nu? Hur har det gått för dig?

  Tack för att du frågar!

  Jag har fortfarande symptom.. Milda dock, lite halsont och hosta.

  Men jag är väldigt rädd ändå då jag har en ensidig diafragmapares (som gör att jag har mycket sämre djupandningsförmåga), och har blivit behandlad för cancer (vilket är en riskfaktor tror jag?), och opererad för en tumör när jag var bebis, vilket troligtvis gör att jag skulle klara mig väldigt mycket sämre om jag fick en allvarlig påverkan av corona-viruset.

  Jag har varit hemma i flera veckor, och jag är fortfarande rädd för att gå ut bland folk igen. Har varit ute lite… med munskydd.. under några dagar då jag trodde jag hade blivit ’frisk’. Men nu har några symptom kommit tillbaka..

  Det är så läskigt, för min andningsförmåga är redan nedsatt och jag är jätterädd att jag kommer bli väldigt dålig om jag får sämre andning nu. Jag har aldrig varit såhär nojig för min hälsa som nu, för jag blir sällan sjuk, kanske för att jag verkar ha ett gott immunförsvar trots allt, men vad hjälper det mot ett nytt, farligt virus som Corona?

  🙁

  Avatar

  Bestämde mig för att gå med här, det var en stor hit. Jag har inga riskfaktorer och är inte särskilt/alls rädd för egen del så jag kan gå ut och hålla avstånd, ta promenader, va på fejjan…

  Fast jag måste ändå vara försiktig, jag tänker inte sluta träffa mamsen och hon är 70+, å jag såg fram mot min första vår sen jag var barn som jag bara kunde njuta av, träffa nya människor…

  Men, jag gick med här (så, så, så skönt), snackar med kompisarna i videosamtal, promenerar, hänger på balkongen och tittar och lyssnar på grannar. Finns en hel del barn i föreningen och barn som leker glatt…:), träffar mamsen.

  Avatar

  Mår för tillfället sådär. Jag brukar läsa böcker, lyssna på musik, se på tv-serier och prata med de få vänner jag har. Hur mår ni?

  Avatar

   

  Håller skenet upp de dagar jag träffar folk.

  Men annars så oroar jag mig mest för att bli smittad och föra det vidare till riskgrupper, så jag testar mig regelbundet.

  Mvh.

  Michael

   

  Avatar

  Inne på min 8e månad i karantän så börjar känna att det nog kommer kännas konstigt att vara ute i verkligheten sedan, tror jag. Antar att det ”alla” fått vara med om med punktmarkering i mataffären osv är lika främmande för mig som det är för andra att sitta hemma i månader/kanske år?

  Har fått fråga folk vad som gäller där ute egentligen. Hur åker man tåg? Hur hälsar ni på varandra? Hur är det att gå på restaurang i typ kluster och inte få prata eller ha så nära till sina bordsgrannar? Så många frågor.. Känner mig som ett ufo som inte fått tagit del av något som sker på ”andra sidan”.

  Jag mår allt annat än bra. Det kan jag ju säga.

  När jag ser människor härja på krogen som om det inte fanns en morgondag blir jag förbryllad.

  Avatar

  Mina tips om man sitter i karantän:

  • Undvika sociala medier när den når sin pik. Tidigare har det varit sommaren när det var späckat med sommarbilder/sommarfester osv. Härnäst lär det bli julen och nyår som man nog skall akta sig för att titta på då det riskerar att göra ont och kännas orättvist.
  • Försök ha rutiner. Gå upp ungefär samma tid varje dag. Ät ordentligt och försök prata med någon du känner minst en gång om dagen.
  • Påminn dig om att det finns ett ljus i tunneln. Det här kommer inte pågå för evigt.
  • Träna hemma minst några minuter varje dag för att må bättre – rör på dig

   

  Mår inte jättebra, men det beror mest på livet överlag, inte lika mycket på pandemin. Fast jag hade önskat att t ex kyrkorna öppnat igen så man kunde gå någonstans och bara vara i ett sammanhang med folk. Behöver nya vänner. Är på en punkt i livet där jag typ börjar om på nytt, åtminstone när det gäller umgänge.
  Har nu iaf skickat ansökan till kurser till hösten. Ser fram emot det. Har social fobi och behöver social kontakt för att det ska bli bättre. Bara tanken på zoomseminarier skrämmer skiten ur mig, men det är nog det jag behöver. Tur också att man bor i stan så det är folk överallt, även om jag själv är väldigt ensam.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
9

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.