Hem > Forum > Hur många koppar kaffe behöver du idag? > Jäkla mage som gör att jag inte kan dricka så mycket kaffe som jag vill!

Jäkla mage som gör att jag inte kan dricka så mycket kaffe som jag vill!

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
8
 • Avatar

  Kan inte dricka kaffe varje dag för magen. När jag ändå gör det får jag snart känningar i form av stunder av lite illamående. Om jag inte håller upp från kaffe några dagar då utan istället fortsätter dricka kaffe som ingenting, så hamnar jag förr eller senare i en längre period av ihållande illamående som kan ta tid att komma ur trots att man slutar med kaffe under den perioden. Men trots detta är det svårare än man kan tro att hålla en kaffe-balans. Jag är ju koffeinberoende och tycker inte livet är lika kul utan kaffe. Dessutom är tillgängligheten till kaffe tämligen stor i samhället. Hur kul är det tex att ta te när man är på café? Det känns liksom inte värt att betala 35 kr för en kopp varmt vatten och en tepåse. Te är heller inte lika gott som kaffe som är mycket fylligare i smaken. Eller jo, på kvällen kan det vara gott med en kopp te. Men på dagarna behöver man ha något centralstimulerande. Det blir grönt te jag dricker när jag måste ha paus från kaffe. Det kan också ge en koffeinkick om än inte lika stor och det är inte lika gott som kaffe.

   

   

  Avatar

  Önskar du fick dricka så mycket kaffe som du ville.. <3 Vilket gulligt inlägg!

   

   

  Avatar
  Trådstartaren

  <3

  Kan det vara så att du dricker ditt kaffe svart? Om det är så föreslår jag en kaffe latte istället. 2 delar mjölk, som man värmer upp i en kastrull under vispning, och en del starkt kaffe. 💗 Det kan också lindra illamåendet om man dricker kaffet i samband med en måltid. Det kan även vara så att du eventuellt har någon slags magkatarr….(?) Då blir man extra känslig för kaffe. Och jag håller fullständigt med dig. En tillvaro utan kaffe är inte kul. ☕️

  Avatar
  Trådstartaren

  Tack Teal Cutedi för bra tips. <3 Ja jag har med största sannolikhet magkatarr. Fick igår slutgiltigt besked om att det inte är glutenintolerans. Jobbade ett tag på ett jobb där man började 07 och varken hade någon förmiddagsrast eller fick äta frukost på morgonmötet. Vilket gjorde att jag drack kaffe på fastande mage. Kaffe som var starkt som flygmotorbränsle. Sedan hade jag stress också, både med det jobbet och med andra saker. Sedan dess har jag fått en ”ny” mage, en känsligare.

  Så besvärligt. Då hade du tur i oturen, glutenintolerans gör ju inte livet lättare för dom som drabbas av det. Mycket att tänka på. Magkatarr eller känslig mage kan man ju komma tillrätta med, genom att tänka sig för vilken föda man intar. Får se upp så det inte utvecklas till magsår. Stress och kaffe, ingen bra kombo. Hoppas det ordnar sig. Så att du kan njuta av många kaffestunder i framtiden. Mår magen bra så mår själen bra. Så magen behöver också mycket omtanke.💕

  Avatar
  Trådstartaren

  Teal Cutedu: <3

  Avatar

  Köp och testa ProIbs på Apoteket. Jag lever själv med IBS och den hjälper åtminstone mig mot illamående.

  Ta hand om dig och kroppen! 🙏

  Avatar
  Trådstartaren

  Pink Hunoke: Tack för tips, ska kolla in! 🙂

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
8

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.