Hem > Forum > Hopplöshet > Vill inte dö men vill fly från detta liv.

Vill inte dö men vill fly från detta liv.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
7
 • Jag vill inte dö men jag vill inte leva det liv jag har nu och jag ser ingen utväg ur det heller.  Vet inte hur jag ska lösa saker och ting. Anhöriga som mår psykiskt dåligt och har gjort en längre period. Jag har blivit utsatt och lastad av det under många år, och det börjar ta ut sin rätt nu.

  Jag har en del mig själv att skylla då jag förmodligen tagit mer hand om dem än mig själv. Hjälpt dem mer än vad jag kanske borde ha gjort, tagit på mig att lösa deras problem, tagit emot deras mående.

  Har också fixat och donat för att de ska må bättre, men ser det nu att det blivit på min bekostnad. Men har som sagt till viss del att skylla mig själv. Dock känner jag nu att det är NOG. Ingen som tar hand om mig och mitt mående, ingen av dem som frågar hur jag mår. I alla fall väldigt sällan.

  Känner mig som en soppåse som de kan slänga sitt dåliga mående på. Fast jag mår själv lika dåligt som dem. Men jag måste stå upprätt ändå. Vad jag än gör så känns det inte som det duger eller är nog. Till råga på det har jag en enorm coronarädsla som jag ska brottas med samtidigt.

  Kontentan av allt är att jag blir ner och ner deppig, tvär och grinig mot de sämre anhöriga och känner stor motvilja att hjälpa till.

  Känner faktiskt som att livet har runnit ut och försvunnit för mig. Drömmar och hopp är mer eller mindre bortblåsta. Finns ungen glädje kvar.

  Lösningen på mina problem är att nån tar över och avlastar mig, men tyvärr finns det ingen sådan person…..

  Avatar

  Jag är helt slut även jag. Känner igen mig i det du skriver om att ta hand om andra mer än dig själv. Jag har gjort slut på mig på bekostnad av andra. Även om jag själv även i grunden är en post depression x flera. Jag har aldrig efter mina depressionsperioder kommit tillbaka. Jag är som en urvriden trasa. Är ledig från jobbet idag, kl är över 10 och jag orkar helt enkelt inte stiga upp ur sängen. Kroppen är tung och hela mitt inre river och så har jag den där förbannade känslan av dåligt samvete över alkt jag borde göra. Jag blir arg varenda dag på jobbet, inte för att arbetet i sig är tungt utan det som tär är de mänskliga relationerna på arbetet. Orkar inte mer.

  Trådstartaren

  Livet fortsätter i rasande fart och jsg känner att jag inte hänger med. Jag vill dra i handbromsen och stanna upp. Det blir bara snurrigare och snurrigare i huvudet. Terapeuten tycker att jag ska äta medicin. Men mot vad säger jag?

  Hjälper medicinen att det löser sig med mins anhöriga?

  Hjälper medicinen mot min rädsla?

  Hjälper medicinen mig att tänka rätt?

  Mitt i allt där jag börjar ta slut finns också en enorm covid rädsla att brottas med.

  Känner inte igen mig själv längre och tycker inte att terspisamtalen Hjälper. Är mest trött. Hjärna som går på högvarv 24/7…

  Det får gå som det går…

  Avatar

  <3 <3 <3

  Trådstartaren

  Varför är det så svårt att vända på tankar och mindset?

  Varför är det inte ”bara att göra”?

  Varför kan man inte få stänga av reptilhjärnan ett tag och få vila lite.

  Varför ör det så lätt att vara rädd hela tiden och svårt att vara lugn ist?

  Kunde jag ta banklån för att ”rätta” till hjärnan så skulle jag kunna låna max och leva på existensminimum resten av livet. Hellre det än än min rädsla och trötthet.

   

   

  Avatar

  Jag känner också mig väldigt ensam sedan min hustru gick bort i cancer i september efter 6 års kamp. Utbränd själv 3 ggr men gav Allt för att min fru skulle överleva och ha det bra. Nu är jag tillbaka i utbrändheten, depressionens och ensamhetens helvete. Har tappat intresse för allt. Tog hand om hus och hem och bilar, MC och hade elektronik som hobby (som jag jobbat med hela mitt vuxna liv med). Allt känns helt meningslöst. Behöver ett nytt liv och nya vänner.

  Avatar

  Jag trodde det skulle hjälpa lite och komma till mind.se igen och läsa vad alla andra går igenom, men det hjälpte inte så mycket.

  Trådstartaren

  Hur länge orkar man?

  Vad händer när man inte orkar längre?

  Somna i för gott?

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
7

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.