Hem > Forum > Hopplöshet > Världen går under

Världen går under

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
  • Lyssnade på p3 dystopia, den kommande hettan. Det var hemskt, har inte lyssnat klart ens. Men det lägger bara mer tyngd på min egen situation och hopplösheten jag känner. Vad kämpar jag för om världen ändå är påväg bort? Om klimatet går banans och ingen bryr sig. Om kvinnor dödas och politiker ser på. Vad tjänar något till?

    Alla säger kämpa på, men till vilken nytta? Varför ska jag kämpa för ett liv som ändå inte ens finns? Varför kämpa när alla ändå går åt helvete? Den unga generationen bryr sig, men stora delar av medelålders gör de inte, de fattar inte faran, men de har också inte lika lång tid kvar som den yngre generationen. Kanske är det därför deras ångest inte finns. Men vi då? Vi som förväntas leva i 50-80 år till?

    jag vet inte längre. Kanske är det jag som vill hitta orsaker till att få avsluta tiden på jorden? Men samtidigt det är ju också sant. Samhället kollapsar.

    Avatar

    <3 Fina du, delar på många sätt dina tankar om hopplöshet och vanmakten att se så många vara passiva – privatpersoner som politiker. Kan rekommendera en facebookgrupp som heter ”Klimatklubben” om du inte redan är medlem där. Det är så skönt att se vuxna människor agera och där man delar uppfattningen om rådande situation. Tänker också att vi ännu inte vet om det är sas ”kört” för planeten, loppet är inte klart på lång vägar, utan det handlar nu om att stoppa, lindra, hur illa det blir för nutida människor världen över samt framtida generationer. Vi har alltså fortfarande allt att vinna på att engagera oss och inte ge upp <3 Själv tycker jag att flyga är vansinne och jag kämpar dagligen med att ha så låga utsläpp som möjligt. Kommer även för första gången strategiskt rösta på MP eftersom det vore katastrofalt ifall vi inte har ett miljöparti kvar i riksdagen. Mycket står på spel, minst sagt, i kommande val i september. Jag hoppas på det bästa.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.