Hem > Forum > Hopplöshet > Varför ska människor lida in absurdum means det är ok att avliva djur om de lide

Varför ska människor lida in absurdum means det är ok att avliva djur om de lide

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Jag förstår inte vad det är som gör att vi människor måste stå ut med att lida. Jag är multi sjuk och haft det så i 8 år. Jag lider varje dag varje minut. Är aldrig fri.

   

  Hade jag varit ett djur hade man avlivat mig för länge sedan. Men nu eftersom jag är människa ska jag behöva lida.

   

  Jag har gjort allt provat alla medicimer o terapier. Jag gör alla råd som finns på hela internet för att bli frisk inget fungerar.

  Jag önskar att någon kunde förstå att jag skulle få somna in som man gör med den hund eller katt. Det vore ett betydligt värdigare slut för min del.

  Min ork är slut haft migän i fyra dyngn och mår psykiskt skit. Och säg inte att det finns hjälp för det gör det inte.

  Avatar

  Det är en filosofisk fråga, tycker man borde prata om det mer. Reflexen blir alltid att säga att alla kan må bra i livet men ibland blir det inte så. Många lever med extrem ångest och smärta som inga mediciner kan ta bort. Det är  ingen naturlag att alla kan må såpass bra för att orka med livet. Man  brukar säga är att man ska leva för att anhöriga kommer bli ledsna, förstörda för livet osv. Men jag har faktiskt sett anhöriga som kommit närmare varandra och fått en ny livsgnista och hittat nya saker i livet, som ett uppvaknande, efter en anhörigs död. Men det är tabu att säga. Det kommer ju inte direkt såklart, utan det är ju en lång sorgeprocess. Jag har själv inga anhöriga förutom min pojkvän så jag kan ofta känna att det kommer bli läge för mig så fort det tar slut mellan oss och vi kommer ifrån varandra. Men det är andra saker som gör att jag inte vill ta risken. Jag har nämligen sett så många misslyckade suicidförsök, och det handlar om “idiotsäkra” metoder som ändå gått fel och där personen fått lida ännu mer i livet än innan försöket. Det tål att tänka på.

  Avatar

  Jag förstår inte vad det är som gör att vi människor måste stå ut med att lida. Jag är multi sjuk och haft det så i 8 år. Jag lider varje dag varje minut. Är aldrig fri. Hade jag varit ett djur hade man avlivat mig för länge sedan. Men nu eftersom jag är människa ska jag behöva lida. Jag har gjort allt provat alla medicimer o terapier. Jag gör alla råd som finns på hela internet för att bli frisk inget fungerar. Jag önskar att någon kunde förstå att jag skulle få somna in som man gör med den hund eller katt. Det vore ett betydligt värdigare slut för min del. Min ork är slut haft migän i fyra dyngn och mår psykiskt skit. Och säg inte att det finns hjälp för det gör det inte.

  Varm kram.

  Trådstartaren

  Det är en filosofisk fråga, tycker man borde prata om det mer. Reflexen blir alltid att säga att alla kan må bra i livet men ibland blir det inte så. Många lever med extrem ångest och smärta som inga mediciner kan ta bort. Det är ingen naturlag att alla kan må såpass bra för att orka med livet. Man brukar säga är att man ska leva för att anhöriga kommer bli ledsna, förstörda för livet osv. Men jag har faktiskt sett anhöriga som kommit närmare varandra och fått en ny livsgnista och hittat nya saker i livet, som ett uppvaknande, efter en anhörigs död. Men det är tabu att säga. Det kommer ju inte direkt såklart, utan det är ju en lång sorgeprocess. Jag har själv inga anhöriga förutom min pojkvän så jag kan ofta känna att det kommer bli läge för mig så fort det tar slut mellan oss och vi kommer ifrån varandra. Men det är andra saker som gör att jag inte vill ta risken. Jag har nämligen sett så många misslyckade suicidförsök, och det handlar om ”idiotsäkra” metoder som ändå gått fel och där personen fått lida ännu mer i livet än innan försöket. Det tål att tänka på.

   

  Jo visst kan det gå fel. Men om man läst på lite så vet man vad ska göra.

   

  Idag mår jag ännu sämre migrän ger sig inte. Trots nya mediciner. Hatar verkligen mig själv och mitt liv.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.