Hem > Forum > Hopplöshet > Varför gör dom såhär?

Varför gör dom såhär?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Den 4/11-2021 försökte jag ta mitt liv genom en överdos av insulin då jag är diabetiker. Det hela började med flera år av djup depression, ångest och hopplöshet. Folk i min närhet började ana att det var illa och polisen blev inkopplad för att ta mig till akutpsyk. Jag var väldigt tydlig med att jag vägrade följa med dom. Någon timme senare sitter jag i bilen och bara kör utan någon destination när jag märker hur en polisbil lägger sig bakom mig. Jag vägrar följa med dom och när de slår på stoppljus så fortsätter jag köra. Jag bara fortsatt och fortsatt. Jag kör inte speciellt mycket över hastighetsbegränsningen och gör inga riktigt dumma grejer för att jag absolut inte vill skada någon annan. Efter ca 30min så ligger det helt plötsligt en spikmatta på vägen som jag kör över och hamnar i diket och hastigheten är låg. Direkt känner jag hur det flyger batonger in genom båda sidorutorna, polisen hänger över mig och tar till med grovt våld. De orsakar en grov hörselskada, aggressiv tinnitus och även en kronisk huvudvärk. Detta kommer jag behöva leva med av resten av livet och smärtan kommer aldrig försvinna.

  Idag mår jag bättre, har trappat ner på medicin, har jobb och livet är allmänt bättre. Men lider fortfarande av huvudvärk, aggressiv tinnitus och en dubbelsidig hörselnedsättning. Högst troligt kommer det aldrig försvinna. Detta pga polisernas ingripande, både överläkare och specialistläkare har fastställt detta.

  Men nu känner jag fullständig hopplöshet igen, såhär 10 månader senare när jag för en gång skulle får ordning på livet och mår bättre så kommer brevet i postlådan. Nu misstänks jag för vårdslöshet i trafik den 4/11-2021. Det värsta är att i anmälan polisen gjort så har de hittat på en massa grejer som inte ens är sant. De påstår att jag gjort omkörningar i skymd sikt, fått en bil att köra av vägen, kört mot stopplikt osv. Detta är inte ens sant. Det gör så sjukt ont och vet inte vad jag ska göra. När jag nämnde detta för polisen fick jag ingen reaktion eller svar. De sa i efterhand “Du minns väl ändån inte”.

  Blir jag dömd för detta resulterar det i indraget körkort och jag som är på prövotid måste alltså göra om allt. Det har jag inte ens råd med. Jag blir av med jobbet, får höga böter och får säkert betala en del i rättegångskostnader. Allt känns hopplöst.

  Vad var det för mening med att göra allt i sin makt för att må bättre om myndigheter ändån ska gå in senare och se till att man hamnar i samma situation igen. Jag har absolut noll vilja att försöka må bra igen om jag blir motarbetad av myndigheter.

  Det enda brottet jag begick var att inte stanna på deras begäran och jag körde lite för fort. Ca 5-10km/h för fort. Med andra ord inget grovt brott. Varför göra såhär när det endast får negativa effekter?

  Avatar

  Det känns tyvärr ibland som att polis- och väktarliknande yrken drar till sig en massa drägg, som mest vill använda sin position för att få utlopp för sadistiska behov. Vad motiverar sådant övervåld för en fortkörning? Det andra felet de gjorde var att behandla dig som en brottsling när deras uppgift var att föra dig till psykakuten för att du var en fara för dig själv.

  De borde åka dit för misshandel enligt mig och bli avstängda. Beträffande konsekvenserna för dig så känns det som att det ofta förekommer att konsekvenserna inte står i proportion till handlingen, eller ens är rimliga, såsom att F-Kassan jagar sjuka och att personer utvisas för att deras arbetsgivare hade fel försäkring. Finns det ingen du kan vända dig till?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.