Hem > Forum > Hopplöshet > varför ens fortsätta kämpa/slåss?

varför ens fortsätta kämpa/slåss?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Avatar

  mitt liv har bokstavligen dom senaste 2-3 månaderna totalt rasat ihop. jag satt i flera månader på psyk på lpt, lämnade ett dåligt förhållande, blev hemlös, hamnat hos inkasso/snart kronofogden, får inget stöd från psykiatrin eller kommunen eller dom insatser jag har rätt till. jag har flertal diagnoser, jag har social fobi och panikattacker. Jag har ingen släkt i närheten, 2 bra vänner. jag försöker verkligen kämpa, jag pressar psykiatrin och alla myndigheter där jag har rätt att få hjälp ifrån men inget händer. alla bara rullar tummarna, får som svar att jag måste vänta, att jag måste göra allting själv, finns inget dem kan göra. och jag orkar fan inte mer. jag har ingen stabil grund någonstans. ingenting funkar, jag bryter ihop. jag äter inget, sover knappt 4 timmar per dygn. jag gråter så jag har sår runt mina ögon. varför ska jag slåss mot någon/något jag inte kan vinna? är det ens värt det? jag är helt trasig, jag kommer verkligen sluta kämpa snart. bara lägga mig ner och dö. jag vet inte vad jag ska göra längre. jag gör mitt bästa, jag försöker verkligen. men ingenting duger. det känns som att jag slåss mot ett system som inte går att vinna. till slut måste jag skada mig själv eller någon annan känns det som.

  Avatar

  Gått igenom det du beskriver många ggr, bara kämpa på, förlita dig inte på allmänvård, de gör allt värre. De kan ju knappt ställa rätt diagnoser, vi använder diagnoser och kriterier från 90-talet i Sverige. Klart de blir dåligt 🙂

  vi hoppade över DSM-5 för ”folk skulle bli sjukare” nu får vi snart ICD-11 som innehåller samma och traditionell kinesisk medicin…! Yay:)

  sömn är det ända viktiga, mat där efter. Kan du inte greja det så blir de för jävligt. Finns inga mirakelpiller eller hjälp. Man får hitta på sina egna trix.

   

   

  Avatar
  Trådstartaren

  Gått igenom det du beskriver många ggr, bara kämpa på, förlita dig inte på allmänvård, de gör allt värre. De kan ju knappt ställa rätt diagnoser, vi använder diagnoser och kriterier från 90-talet i Sverige. Klart de blir dåligt 🙂 vi hoppade över DSM-5 för ”folk skulle bli sjukare” nu får vi snart ICD-11 som innehåller samma och traditionell kinesisk medicin…! Yay:) sömn är det ända viktiga, mat där efter. Kan du inte greja det så blir de för jävligt. Finns inga mirakelpiller eller hjälp. Man får hitta på sina egna trix.

   

  Men hur hittar jag orken? Styrkan? Jag känner att jag inte orkar bråka med någon eller något. Känns extremt värdelöst alltihopa. Ska jag bara lägga mig ner och dö eller finns det faktiskt hopp?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.