Hem > Forum > Hopplöshet > Väg- och rådgivning

Väg- och rådgivning

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Hej.

  Jag vänder mig hit för att jag vet inte vad jag ska göra.
  Min misbrukande faster blir misshandlad av sin kille. Anmälningar har gjorts förr men eftersom att min faster aldrig erkänner att han är ett arsel, även när det är hans fel att hon sitter i rullstol nu och har någon skada i huvudet tack vare att han har sparkat och slagit henne så mycket. Alkoholen hjälper inte henne direkt heller när det kommer till att fatta beslut.
  Hon ringer sin bror (min pappa) och sin mamma (min farmor) sent om kvällarna ibland och skriker/gråter i luren. Nu har hennes kille desutom begärt att han ska få betalt för att han är så snäll för att han knuffar runt henne i den där jävla rullstolen. Så fort polisen tar in honom så blir han utsläppt inom kort och börjar slå henne igen för att hon har ”tjallat för snutten” när det inte ens var hon som ringde.

  Jag vill så gärna hjälpa henne, men jag vet inte hur. Hon är alltid full. Det är ett herrans mirakel om hon råkar vara nykter när man ser henne. Min pappa blir ledsen och kan inte prata med henne när hon är full då även han har lidit av missbruk genom åren. Han är nykter numera och det är såklart jätte jobbigt för honom att höra att hans syster lider så. Min farmor har försökt att hjälpa. Låta min faster bo hos henne. Men hennes kille kommer alltid ifatt med hot och skrik.

  Jag vet inte vad jag ska göra för att kunna hjälpa henne. Vart jag kan vända mig för att hon ska få säker hjälp.

  Hej!

  Det kanske är så tragiskt att du inte kan hjälpa din faster.

  Det är självklart väldigt jobbigt. Mitt råd är att du tar kontakt med någon som kan hjälpa dig med känslan av maktlöshet så att inte du mår så dåligt.

  Hoppas det går bra för dig och tillslut kanske även din faster.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.

Vissa användare kan för närvarande uppleva att inloggningen tar lång tid. Vi jobbar på problemet och hoppas att kunna åtgärda detta inom kort.