Hem > Forum > Hopplöshet > Spelmissbruk – SU sista utvägen nu

Spelmissbruk – SU sista utvägen nu

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Jag har varit spelmissbrukare i många år. Tog mod till mig och berättade för min man för några år sedan då jag stod på ruinens brant och tänkte ta livet av mig. Han hjälpte mig att ta ett samlingslån som redde ut situationen och jag kämpade på. Har fått ett återfall och nu är jag där igen. Får inga fler lån. Kan inte betala de lån jag har. Ingen vet något. Maken tror att allt är lugnt.

  Har 2 barn jag älskar över allt annat. Vore det inte för dem hade jag varit död för länge sedan. Vet hur jag skulle kunna göra, har tabletter…. står på sista steget nu och försöker planera in när. Vill inte, men ser ingen annan utväg. Förstör ju bara för alla. Dör jag får de ut min livförsäkring och flertalet lån löses ut av betalförsäkringar. Ser ingen annan utväg. Sviker ju bara alla…

  Hej! Modigt av dig att våga skriva och berätta, låter som att du har haft det oerhört tufft både tidigare men även nu.

  Jag förstår dig i att det känns som att det inte finns någon annan utväg, och att det nästan är bra för personer i din omgivning om du skulle försvinna. Men så är det inte, rent logiskt vet vi nog båda två det, men känslomässigt så vet jag hur svårt det är att hantera den ångesten när självmordstankarna ligger på..

  Beroenden är otroligt hemska och jobbiga att behöva hantera och leva med. Men det finns hjälp och stöd att få. Första steget är nog iallafall att ta hjälp av dina närstående. Iallafall börja med att kanske berätta för en person. Åtminstone berätta om hur du mår och om dina tankar på livet/döden, att du har tillgång till tabletterna och dina eventuella planer.

  Du är inte en hemsk människa på grund av att du fått ett återfall. Återfall är tyvärr alltid en risk vad gäller all beroendeproblematik. Det är inget fel på dig. Du är fortfarande du, fortfarande en partner, en förälder, en släkting, en vän. Du är inte ensam!

  Trådstartaren

  Tack för ditt svar Blue! Jag tog tillslut mod till mig och pratade med min man idag. Berättade allt. Han blev så arg (såklart). Nu känner jag ännu mer att jag bara är en börda, även om han försäkrade mig om att han vill att jag ska leva. Han hotar med att berätta för mina föräldrarna, vilket jag absolut inte vill. De skulle kanske kunna hjälpa till, men jag är så rädd. Min pappa kan bli så arg. Jag har blivit slagen som barn… Ytterligare en sak jag berättade för min man idag (har inte velat göra det tidigare och påverka deras relation). Är så rädd för vad min pappa skulle kunna göras, om han till exempel tar ut det på min mamma…

  Jag vet inte vad som händer nu. Min man behövde tänka. Jag ska försöka kämpa, men det är tufft nu.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.