Hem > Forum > Hopplöshet > Skriver av mig lite

Skriver av mig lite

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Okay så antar att jag skriver av mig här. Brukar inte prata av mig så ofta då jag inte vill lägga min skit på andra, då jag har varit med om mentalt sjuka människor i mitt liv som drog ner mig i deras skit när jag själv var som värst. Men vet också att man inte ska hålla inne allting heller då det eventuellt exploderar.

  Jag är 20 år och har lidit av många olika problem som har kommit och gått sen jag var liten. Men mycket som har legat underliggande och tillslut blivit värre. Det känns ärligt talat som detta helvete aldrig försvinner, kommer alltid nya problem som alla har antagligen samma grundorsak men som jag inte vet hur jag får bort. Har lidit av socialfobi, depression, grov ångest, BDD (dysmorfobi), trauma, osv. Just nu är mitt största problem i mitt liv BDDn och traumat. Min mamma är psyko och har alltid varit, vet inte om hon är narcissistiskt men hon har dragen av en. Hon har aldrig varit en bra mamma, hon bryr sig bara om sig själv och har alltid gjort. Under min uppväxt så hade hon sjukt mycket psykiska problem vilket jag under en lång tid har märkt vilken skada det har gett mig senare i livet på många sätt. Orkar inte skriva ut allt hon har gjort men hon var inte snäll mot min pappa och har till och med sagt när hon hade varit ute o druckit med en av pappas kompisar att hon aldrig har känt mamma känslor för varken mig eller min syster.

  Så kortfattat så mycket trauma från det som jag har förträngt under en lång tid men har kommit och bitit mig röven nu. Har som tur alltid haft en underbar pappa vid min sida, men han kunde tyvärr inte skydda mig från allt. Har haft dåliga ex speciellt den senaste som förstörde mycket av mitt liv och lämnade mig ärrad. Men har kommit långt på många sätt det ska jag inte sopa under mattan. Men kan inte leva normalt på grund av bddn. Den styr allt i mitt liv och har gjort det dem senaste åren. Har så många drömmar och planer som jag vill göra men den ger så många hinder att det känns helt hopplöst.

  Gick inte klart gymnasiet, kan inte jobba normala timmar då jag aldrig vet när det kommer vara en ”bra sminkdag”. Så lever på ett extrajobb och socialen just nu, vilket funkar men känner mig så misslyckad. Har precis börjat på en ocd avdelning som jag hoppas ska hjälpa mig få bort den här skiten så att jag kan leva som JAG vill.

  Mina självmordstankar blir bara värre, det låter sjukt men det är typ ”skönt” att ha det som en backup ifall allt går åt helvete. Men jag kämpar på och hoppas att du som har orkat läsa den här bibel texten haha också kämpar på och överkommer dina demoner. Du är inte ensam.

  Livet kan vara så mycket mer än vad det har varit. Du behöver dock lära dig att se
  på livet från ett annat perspektiv. Vi kan inte förändra vårt liv i ett ögonblick men i ett
  ögonblick kan vi välja att se ett halvfullt glas i stället för ett halvtomt. Perspektiv har en central del i hur vi upplever världen och saker och ting runt omkring oss. Fokus och perspektiv, dessa två begrep har en enorm betydelse i vårt känsloliv.
  Lär dig att leva här och nu och uppskatta allt du är och har. Om något oönskat skulle mot förmodan hända i framtiden får du hantera det då och endast då. Det som du har på gång just nu i livet måste du försöka lära dig att hantera en sak i taget. En dag i taget. Allt blir lättare så. Tiden skapar, förändrar, lindrar och omvandlar allt, utom Gud.

  Det första steget mot ett nytt liv är viljan att förändras och en uppriktig tro att det är möjligt. Våra tankar skapar vår värld.
  Starta med att börja älska dig själv på riktigt och tycka att du är värd mycket. För det är du!
  Släpp det förflutna. Det är död och vi inget kan göra åt det. Nuet däremot står i våra händer. Vi har makt över det. Låt oss lära oss att fokusera på det. Släpp det förflutna och försök förlåta både dig själv för vad som varit och även alla människor som må ha sårat dig på olika sätt. Förlåtelsen gynnar alltid först den som förlåter.
  Tänk på vad som potentiellt fortfarande kan hända i ditt liv om du styr livet i rätt riktning. Du har en enorm makt och kan se till att det blir så.
  Jobba med dig själv. Älska dig själv för den unika och oersättliga varelsen du är. Du är och har alltid varit älskad av Gud och Han vill att du lär dig också att älska dig själv. Hur kan vi på riktigt älska ändra människor utan att först älska oss själva. Jesus var rätt tydlig i sitt budskap. ”Älska din näste som dig själv”.

  Sök all hjälp som du kan få, varje sig det är från olika samhällsinstanser, människor runt omkring dig, här på forum eller andra källor som finns tillgängliga. Glöm dock inte hur väsentligt det är att hjälpa dig själv.
  Ta emot hjälp men glöm inte att utvärdera effekten av den hjälpen som du får. Tappa aldrig tron att det är möjligt att bli bättre. Tankar har en oanade stor påverkan i våra liv.
  Arbeta ständigt med dig själv och så småningom kommer du att kunna omvandla mörkret inom dig till ljus, sorg till glädje och tomhet till fullfyllnad. Ett litet ljus är allt som krävs för att bryta den totala mörkret. Många gånger har den rätta vägen funnits så nära oss men vi, medvetet eller omedvetet, tittat bort eller helt enkelt inte sett den, utan sökte efter vägar och svar någon annanstans.
  Sann lycka och välmående är ett inre tillstånd som man bara kan uppnå om man arbetar konstant med sig själv. Lyckan är ingen fysisk plats. Inte heller beroende av social-, karriär-, familj- eller ekonomiskstatus. Lär känna dig själv. Försök förstå vad som händer i din inre väld och i ditt liv. Gör din inre utveckling och förändring till det bättre den nya mening av ditt liv och lyckan ska komma till dig. Det finns så otroligt mycket som du kan förändra i ditt inre och yttre liv, även om det inte alltid känns så. Vi har alla enorma potentialer inom oss själva som bara väntar på att bli upptäckta och utvecklade. Som en frö planterad i bra jord, men utan vatten, sol och omvårdnad för att växa och uppnå sin riktiga potential. När vi plötsligt ser till att uppfylla dessa behov, vecka efter vecka, år efter år, kommer det att växa och slutligen bli ett vackert och fint träd som då belönar vårt hårda arbete med skugga och frukter.

  Några andra tankar om livet:

  Livet består av två delar. Ena delen kan vi påverka, vi har makt över, och den andra delen kan vi inte påverka, saknar alltså makt över (även om vi ALLTID har makten att påverka hur dessa påverkar oss inombords). Vi kan påverka mycket genom våra beslut, handlingar, tankar, tro, värderingar, prioriteringar osv.. Däremot finns det mycket som vi inte kan påverka, såsom tiden, när, hur och om vissa händelser inträffar för att endast nämna några.

  Låt oss fokusera på den delen som vi kan påverka. Och det är så otroligt mycket som vi kan påverka. Var kan vi finnas inspiration, mening, syfte och krafter någonstans? Uppenbart finns det mycket i denna värld som många av oss har svårt att relatera till och finna glädje i. Men måste vi begränsa oss till de få vägar som presenteras för oss som de som tar oss till lyckan och framgång? Tänk om de flesta har fel? Tänk om de vägar som verkligen leder till ett harmoniskt, lyckligt och meningsfullt liv går i en helt annan riktning?

  När det gäller den andra delen av livet som vi inte kan påverka, varför inte försöka förstå den, leva i harmoni och samarbeta med den? Kan det vara så att vi missförstått dess påverkan och syfte i våran liv? Där vi ser lidandet, finns kärlek, där vi ser orättvisa finns rättvisa, där vi ser mörkret finns ljus, där vi ser slutet finns en ny början. Att uppnå detta är möjligt och om man bestämmer sig för det öppnas det en helt ny värld framför och inom en själv.

  Efter den mörkaste natten kommer solen alltid upp.

  Allt gott <3

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.