Hem > Forum > Hopplöshet > Ska ta mitt liv, har gjort en plan redan

Ska ta mitt liv, har gjort en plan redan

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Det finns bara en sak kvar jag måste lösa först. Hur gör jag nämligen med min katt? Jag vill att hon ska bli väl omhändertagen efter min bortgång. Men eftersom jag har ingen som bryr sig om mig eller kollar upp hur jag mår så kommer ingen heller att märka någonting om jag har dött, förrän kanske när Kronofogden kommer och knackar på pga jag inte betalat hyran eller dylikt. Vet inte hur länge det brukar dröja, flera månader kanske…? Alldeles för lång tid för katten att överleva i alla fall. Önskar att jag hade någon som jag kunde skriva till, typ skriva ett brev där jag säger farväl och skickar med nyckeln till mitt hem, med önskan att personen kommer och tar hand katten. Men jag har ingen som jag kan skriva till.

  Så hur gör jag? Vem kan jag kontakta? Tacksam för alla tips!

  P.S. Säg inte att jag borde istället kontakta psykiatrin eller ringa 112 eller något annat banalt. Hade jag fått hjälp den vägen så hade jag inte behövt göra sådana här planer. Men de bryr sig inte om mig eller mitt liv, och jag orkar inte bry mig längre heller.

  Vad fint att du tänker på din katt och hur han/hon ska kunna leva vidare när du inte kan ta hand om honom/henne längre.

  Mitt förslag är att du tar kontakt med kattpensionat eller motsvarande och säger att du behöver ge bort katten pga allergi,sjukdom eller liknande. Du kan ju inte säga din riktiga anledning utan måste låta trovärdig i din anledning så att de tar emot katten.

  Ett annat, kanske inte lika säkert sätt, är att annonsera på Blocket eller annan annonsplats att du skänker bort din katt till djurvänner som kan ge din katt ett tryggt och bra hem. Du kan i annonsen skriva att det t ex beror på tidsbrist eller liknande acceptabelt skäl.

  Om du behöver en snabbare lösning kan du ta en transportbur och sätta in mat och vatten där till katten och ställa ut buren i trapphuset eller utanför någons hus. Mycket få personer skulle strunta i katten när de sen hittar den även om de själva inte kan ta hand om den utan då ta den vidare till t ex kattpensionat.

  Det finns bara en sak kvar jag måste lösa först. Hur gör jag nämligen med min katt? Jag vill att hon ska bli väl omhändertagen efter min bortgång. Men eftersom jag har ingen som bryr sig om mig eller kollar upp hur jag mår så kommer ingen heller att märka någonting om jag har dött, förrän kanske när Kronofogden kommer och knackar på pga jag inte betalat hyran eller dylikt. Vet inte hur länge det brukar dröja, flera månader kanske…? Alldeles för lång tid för katten att överleva i alla fall. Önskar att jag hade någon som jag kunde skriva till, typ skriva ett brev där jag säger farväl och skickar med nyckeln till mitt hem, med önskan att personen kommer och tar hand katten. Men jag har ingen som jag kan skriva till. Så hur gör jag? Vem kan jag kontakta? Tacksam för alla tips! P.S. Säg inte att jag borde istället kontakta psykiatrin eller ringa 112 eller något annat banalt. Hade jag fått hjälp den vägen så hade jag inte behövt göra sådana här planer. Men de bryr sig inte om mig eller mitt liv, och jag orkar inte bry mig längre heller.

  Kära du❤️ Ensamhet är förjävligt svår, för vi är ju flockdjur.

  Tänker inte ge dig tips på var du ska lämna katten tyvärr du får hata mig om du vill.

  finns det nånting som du gillar att göra? Nåt intresse? Vad är det bästa du vet?

  din katt skulle bli ledsen om du försvann och det säger jag inte för att hålla dig kvar utan för att det tror jag verkligen,

  hur ser ditt liv ut i övrigt? En vanlig dag?

  jag vet hur det känns att vara på väg att ta sitt liv, jag har också varit där ,inställd på att det verkligen finns inget som skulle kunna hjälpa mig eller bli bättre . Men jag hade jätte fel.  Säger inte att jag garanterar att det kommer bli så för dig men det är så synd att ta sitt liv då är allt för sent och du kommer aldrig tillbaka, aldrig. Jag hoppas du väljer ett bra beslut ❤️❤️❤️

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.