Hem > Forum > Hopplöshet > Orkar inte längre

Orkar inte längre

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
  • Jag vet inte hur länge till jag orkar, allt känns bara meningslöst och jag känner mig så arg och ledsen på mig själv… är sjukskriven och fått råden att träna, vila och göra saker som jag tycker är roliga men det finns ju inget roligt längre. Jag ser bara en utväg ur detta mörker

    Hej! Har själv befunnit mig i den situation som du beskriver, men det blir bättre. Jag kunde inte tro på det när jag fick höra att det kommer bli bättre. Men det blir det, du är inte ensam och du är modig <3

    Att vara tex deprimerad gör ju att allt känns meningslöst och inget längre är roligt, så det är inte konstigt att du känner de sakerna du känner. Det är som sagt en av symtomen på att vara deprimerad mm. Det är jäkligt tufft att vara sjukskriven i sig, och med depression eller andra psykiska/fysiska påfrestningar så blir det såklart inte lättare. Du kanske ska få starkare SSRI, då det du beskriver låter som en djupare depression? Finns det något lättsamt du kan göra hemma som får dagarna att kännas lite mindre tunga? Några halvroliga tv/dator-spel? Sedan är risken att när man mår dåligt så isolerar man sig själv, vilket brukar ha en sämre effekt på ens hälsa (eller rättare sagt ohälsa). Finns det någon mötesplats man kan gå till för personer med psykisk ohälsa eller för personer som är sjukskrivna? Kan du få komma till något ställe (tex pre-rehab) via försäkringskassan dit man kan komma för att få stöttning av utbildad personal och få träffa andra personer som också är sjukskriva? Det brukar vara skönt att få träffa andra i liknande situation, då de inte är så dömande och tenderar att vara snällare och mer förstående. Det är bra att vara i ett socialt sammanhang för att kunna må bättre.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.

Vissa användare kan för närvarande uppleva att inloggningen tar lång tid. Vi jobbar på problemet och hoppas att kunna åtgärda detta inom kort.