Hem > Forum > Hopplöshet > Ny i forumet

Ny i forumet

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Hej, jag är ny här och vet inte alls hur det fungerar. Just nu funderar jag på skillnaden  mellan självmordstankar och självmordsplaner… Senast idag läste jag om att självmordstankar är det många som har och min psykolog verkar heller inte tycka att det är konstigt.

  Jag är tydligen ”välfungerande” osv men inuti känns det annorlunda. Är det någon som har tankar i ”ämnet?

  Självmordstankar har jag också ofta. Det beror ibland på en känsla av hopplöshet, och ibland på grund av skamkänslor/otillräcklighet. Och ibland på passivitet- att jag skäms för att jag inte ’presterar’.

  Jag är fysiskt sjuk också, så det känns hopplöst.

  Gör du något nu? Jobbar/studerar?

  Självmordstankar har jag också ofta. Det beror ibland på en känsla av hopplöshet, och ibland på grund av skamkänslor/otillräcklighet. Och ibland på passivitet- att jag skäms för att jag inte ’presterar’. Jag är fysiskt sjuk också, så det känns hopplöst. Gör du något nu? Jobbar/studerar?

  Skammen över att inte ”prestera”, dvs att ha jobb, studier eller bara nån jäkla hobby som man lever för, är stor och ger mig jättedåligt självförtroende. Känns jobbigt att se folk överallt som jobbar, när folk pratar om vad de gör osv. Hur fan kommer man ur den onda cirkeln i att vara förtidspensionerad och inte veta vart man ska börja?? Jag vet att jag vill något, men vet inte vad.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.