Hem > Forum > Hopplöshet > Måste jag verkligen fortsätta leva?

Måste jag verkligen fortsätta leva?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Avatar

  Jag är en man på 40 år. Jag lever med ständig smärta och har ångest väldigt ofta.

  Måste jag verkligen fortsätta leva?

  Kan inte samhället hjälpa mig att dö?

  Spelar det någon roll om jag dör nu eller om 30 år?

  Jag vill bara komma bort från lidandet?

  Det enda jag vill ha av samhället, det enda är lugnande medicin så jag slipper detta lidande. Ska jag verkligen behöva uppsöka en pillerfrasse på gatan för att bli av med smärtan? Varför hjälper inte samhället mig att få bort smärtan? Jag har aldrig tagit någon illegal drog men jag överväger det eftersom jag har så ont!!!

  Många kramar till er!

  Avatar

  Smärta är ett helvete att leva med. Vare sig det är fysisk eller psykisk.

  Långvarig fysisk smärta föder sig själv. Till slut blir smärtreceptorerna överlastade och sålt bakut. Kan förstå till viss del hur du har det. Ibland går det inte att få bort smärtan helt, men det går att bli bättre. Det är jobbigt att hitta rätt i vården men det finns hjälp. Hoppas du hittar rätt.

  Avatar

  Hej!

  Jag har också upplevt mycket smärta och kamp inom mig. Men jag har samtidigt haft en stark önskan om att bli fri inombords en dag och hitta rätt verktyg för att kunna må bra och bli lycklig.

  Det jag lärt mig är att bortom Glädje och bortom Smärta, finns ett läge som är neutralt, enkelt och oerhört skönt att vara i! Där man är mer närvarande i nuet och kontroll över kroppen.  Ett läge där man inte bryr sig lika starkt om hur andra är eller hur man är mot andra. Man behandlar andra automatiskt med respekt för att man är mer närvarande. Man kan också tvinga sig själv att le, till sist börjar kroppen kännas gladare. Eller utföra tanke-repetitioner för att skapa mer glädje i kroppen.

  Du har ALLA verktyg i världen för att må bättre och få kontroll över negativa känslor och tankar. Jag kan förklara mer om du vill höra.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.