Hem > Forum > Hopplöshet > Kan inte sortera bland tankarna

Kan inte sortera bland tankarna

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
 • Suck, nu har jag haft det såhär länge och det får fan räcka nu!

  Vad gör man när man har så många olika saker i huvudet att man inte kan sortera? Jag är sjukpensionär, ensam hemma hela dagarna och har alldeles för mycket tid att tänka! Tänker på saker som jag vill göra för att få en meningsfull tillvaro, idéer och intressen, hur jag ska komma tillbaka till samhället med någon form av sysselsättning..vill börja träna igen, men jag skulle behöva sluta eller dra ner på rökningen för att få ork till det, och jag har inte klarat det trots flera tappra försök. Vill meditera och ägna mig åt mindfulness, men det blir aldrig av.

  Så sjukt mycket som snurrar i huvudet på mig, jag blir så himla trött av det! Grejen är att jag avskyr min tillvaro och funderar jämt på hur jag ska göra den bättre.. men jag har alldeles för många olika alternativ och kan inte välja/sålla/fokusera! Skulle verkligen vilja ha något sammanhang att gå till på dagarna för att få lite innehåll i vardagen! Men vad skulle det vara?! Daglig verksamhet vägrar jag, har haft det förr och det är inget för mig! De som är på såna verksamheter är på en mycket lägre nivå än jag!

  Jag klarar inte av att skaffa mig en överblick över min tillvaro… Skriver Att Göra-listor, som bara blir fulla med tråkiga måsten.

  Vad gör man när det bara går runt runt i huvudet och man kommer ingenvart??

  Föreslå inte att jag ska ”gå och prata med någon”; det finns ingen tillgänglig nu under pandemin!

  Trådstartaren

  PS. Jag har även försökt att skriva ner allt jag tänker på på papper, men det är svårt att få med exakt allt för jag kommer inte ihåg allting! Och när jag skrivit en stund blir jag så trött i huvudet att jag måste ta paus! Sedan orkar jag inte ta vid där jag slutade.. Så trött! Utbränd??

  Avatar

  Har du husdjur? Som hundar då kan man försöka pusha sig själv att gå ut med hunden. De brukar hjälpa mig.

  Trådstartaren

  Har du husdjur? Som hundar då kan man försöka pusha sig själv att gå ut med hunden. De brukar hjälpa mig.

  Ja jag har hund. Men det är tufft nu för mig.. har svårt att glädjas åt hunden som jag skulle vilja, och trodde att jag skulle kunna! 😢

  Trådstartaren

  Någon mer som har någon tanke?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.