Hem > Forum > Hopplöshet > Jag kommer att dö den 31 oktober

Jag kommer att dö den 31 oktober

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Jag försökte redan i september ta livet av mig, mitt liv är förstört, det är mitt eget fel, min man kommer aldrig att förlåta mig, jag kommer inte att leva utan honom. Jag har redan valt vägen för självmord

  hej min vän.

  jag hoppas kunna tända ett ljus på den mörka väg du nu vandrar.

  Du skriver att det är ditt eget fel och att ditt liv är förstört. Är det verkligen så?

  Hjärnans kraft och komplexitet kan få dig att känna dessa känslorna, men jag lovar dig; dom är inte på riktigt.

  Ja – dom är på riktigt men dom är inte på riktigt. Jag har två försök till avslut på mitt CV men idag vaknar jag varje dag med en känsla av tacksamhet i mitt bröst – i mitt hjärta.

  Ja, livet kan vara rent överjävligt och människor förstår inte? Försöker dom ens förstå? Nej, det vet vi inte säkert, känslan av att ingen ser dig är påtaglig – Oavsett vad man delar med sig av.

  Mina diagnoser är Bipolär 2 och ADHD, hela livet har jag talat till döva öron och nu vid 27 års ålder blev resultatet försök till avslut. Varför berättar jag detta? Jo för att där det finns liv finns det hopp.

  Jag skulle inte ta tillbaka mina försök, och jag skäms inte över dom. Jag är sjuk, jag var sjuk.

  Öppna upp konversationen med någon du känner trygghet hos. Det kan vara ett djur eller en person, kanske att du skriver ett brev till dig själv? En dagbok med texter som beskriver dina känslor? Så fort du sätter ord på det du går igenom så påbörjas processen till att må bra igen. Jag skriver dagligen, genom toppar och dalar, det ger mig möjligheten att analysera mina känslor, tankar och beteende. När jag skrivit klart ett block så ger jag det till mamma som tillsammans med sin sambo läser vad jag skrivit, kommer med frågor och lär sig hantera egna känslor, tankar och upplevelser samtidigt som de båda får förståelse för vad mörker och ljus har för betydelse i mitt liv. – ger dem verktyg att kunna hjälpa till i livets olika skeden.

  Jag kan inte stoppa dig från att avsluta detta liv, men jag ber dig; var snäll mot dig själv.

  Moder jord har ett smörgåsbord av kärlek att dela med dig, bara öppna ditt hjärta för naturens helande krafter. En promenad i skogen, med musik eller utan. Gå i den takt du känner du behöver gå i, behöver du springa? gör det. Behöver du sakta spatsera kring träden och ta in det syre dem erbjuder? Gör det. Rör vid träden, känn kraften. Andas in luften, känn livet.

  Villkorslös vandring kallar jag det. Jag brukar fota naturen och allt jag ser som är vackert i mina ögon med min telefon. Bilder jag kan se tillbaka på när jag känner att något är på gång, som en påminnelse att naturen alltid kommer finnas till hands för helande stunder. Jag har en bit bark med mig i min handväska så att jag alltid har med mig en bit av skogen att röra vid och känna energi, kärlek, hopp och ro.

  Mina senaste skov (blandad episod) så fann jag Buddha. Inte religiöst, men som stöd. Han skrattar med mig Och han torkar mina tårar. Kärleken är oslagbar i alla fält, öppna hjärtat för livet, öppna hjärtat för kärlek – till dig själv.

  Du är den viktigaste personen i ditt liv.

  Du är värdefull.

  Du är kapabel.

  Du är oslagbar.

  Klappa dig själv på axeln och påminn dig själv om dina bästa kvaliteter.

  Ta ett andetag i taget.

  Ge inte upp, för i helvete!!!!

   

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.

Vissa användare kan för närvarande uppleva att inloggningen tar lång tid. Vi jobbar på problemet och hoppas att kunna åtgärda detta inom kort.