Hem > Forum > Hopplöshet > Ingen motivation till livet

Ingen motivation till livet

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
7
 • Avatar

  jag känner att jag inte har nån motivation till livet längre, inget att leva för. Jag bryr mig inte om nåt händer alls lixom cyklar utan hjälm, ute ensam, cyklar som en dåre, går all in på träningarna för jag bryr mig inte om jag blir skadad. Är jag ensam om detta?

  Avatar

  Du är inte ensam, min motivation är borta och har varit i många år

  Avatar

  Skickar varma tankar till er båda <3

  TIPS:

  Det finns jättebra, korta, gratis motivationsföreläsningar på Ted Talk. En del är lite mer ”business-aktiga”, men andra är jättefina. Se tips på 63 bra Ted talks om motivation här: https://www.ted.com/talks?topics%5B%5D=motivation

  Men bäst är nog de här Ted talksen: https://www.ted.com/talks?topics%5B%5D=mental+health&sort=newest

  Det är alla deras korta, filmade föreläsningar om psykisk ohälsa. Somliga är så himla bra. Respektfulla och kloka!

  Avatar
  Trådstartaren

  Tack så mycket jag ska läsa.

   

  Jag har mått såhär i några månader men lixom ja känner mig bara tom om du fattar det är riktigt jobbigt.

  Avatar

  Det här är ett klassiskt tips som kan låta lite banalt i början.

  Skriv en bra sak

  en sak du är tacksam för

  men sak du strävar efter

  Kan gå riktigt trögt i början och kan kännas jäkligt deprimerande när det man skriver som bra är ”åt en god apelsin idag”, men det går lättare! Man får sortera sina tankar och reflektera över vad det egentligen är man vill, även om man vissa dagar bara strävar efter ett varmt bad eller en julmust.

  Avatar

  Min fråga är när ni tappade motivationen? Hur har ni det på jobbet eller i skolan? Har ni mycket på fritiden? Jag blir så orolig att ni har bränt ut er och att er tappade motivation kanske beror på att den vill att ni ska ta det lugnare på något sätt? Nyfiken – prenumererar på tråden och kommer att läsa era svar med intresse.

  Avatar

  Känner igen mig. För mig beror nog känslan av hopplös på att jag är stressad och känner prestationsångest. Har många saker i livet som jag brukade tycka om men som nu innebär mycket press. Delar i perioder känslan av tomhet. Typ ”är det inte mer än så här?”

  Det låter som ett bra tips att uppskatta saker i sin vardag men så fort jag läste tipset om att skriva ner dem blev jag stressad.

  Avatar
  Trådstartaren

  Tack jag ska testa att skriva ner en bra sak om dagen <3

   

  jag tappade motivationen för ungifär 1 månad sen och jag tror inte det är pga skola eller träningar eftersom jag har ofta mycket tid kvar på dagen att göra vad jag vill.

  Jag känner mig ofta oxå tom.

   

   

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
7

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.