Hem > Forum > Hopplöshet > Hur skall jag orka………..

Hur skall jag orka………..

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0
 • År en 77-årig man. Har en hustru med Alzheimer som jag fick lämna till ett demensboende för 9 månader sedan. Har haft separationsångest och väldig ångest över att jag svikit henne hela tiden. Gick även in i en depression.  Gått på Citalopram september till maj, men det hjälpte dåligt och då fick jag Venlafaxin.  HAR HAFT EN BESVÄRANDE ÅNGEST HELA TIDEN. En biverkan av Venlafaxin är att man kan få urineringsproblem. Det fick jag.  Skulle lämna  urinprov för att utesluta urinvägsinflammatin och där skulle det  vara så lång tid som möjligt mellan kissandet. Det var problematisk för mig att hålla mig så länge och strålen gick över förhuden och där fanns nog en del bakterier.  Det var bakterier i provet när det analyserades  – Min doktor ordinerade då penicillin. Sedan gick han på semester. Fyra dagar senare kvarstår besvären och jag inser att provet måste varit förorenat annars skulle dag märkt en bättring.

  Inser att jag nu måste försöka lämna ett nytt prov och att man sedan måste sätta ut Venlafaxinet. Men nu kommer problemet – det är inte så lätt att bara sluta med denna medicin. Den måste ju fasas ut och kanske ersättas med någon annan eftersom jag tagit antidepressivt i mer än ett halvt år.  Hade min vanliga doktor varit i tjänst hade han nog vetat precis hur man gör det. Men är osäker på om de unga läkare som är kvar på vårdcentralen kan reda ut detta på ett bra sätt.

  Nu har jag en förfärlig ångest – mår urdåligt – för att jag var EN SÅN JÄVLA IDIOT SOM LÄMNADE ETT KONTAMINERAT URINPROV. Dessutom bommade jag ju chansen att få hjälp av min ordinarie doktor. Nu ser jag fram emot en lång och ångestfylld utsättning av Venlafaxinet.

  Jag har levt i över ett år med en jättejobbig ångest – och just nu känner jag  en panikångest  och ser fram emot en fortsatt ångestfylld period. Förstår inte hur jag skall kunna stå ut med detta och har ingen motivation för att fortsätta leva.

  Kanske finns det någon som upplevt något liknande – kanske en odramatisk utsättning av Venlafaxin? Känns ju oproportionerligt att ta livet av sig för ett förorenat urinprov.

   

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.