Hem > Forum > Hopplöshet > Hjälp mig!!

Hjälp mig!!

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 15 totalt)
14
 • Jag har mått skit de senaste månaderna och typ gråtit mig till sömns många nätter. Det som har fått mig att må så här är min okontrollerade ångest. Allt känns hopplöst men jag har många stora drömmar som jag vill uppnå. Det som är problemet är att jag inte orkar kämpa mig fram till dessa målen för att det är så många år kvar.

  Ja, jag vet jag borde söka hjälp men mitt största problem är att jag har social fobi och känner mig i vägen. Jag vågar inte chatta eller ringa här för att jag känner endast att jag tar upp deras viktiga tid som någon annan behöver mer än mig. Kort och gott så känner jag mig i vägen för allt och alla. Är det någon som har tips på hur jag och alla andra som har samma problem ska våga och sluta tänka så här? Jag vet inte vad jag ska göra för att få lite mening med att fortsätta kämpa och ta mig ur den här perioden.

   

   

  Avatar

  Jag är inte bekant med social fobi. Berätta gärna mer om hur den känns och visar sig.

   

  Trådstartaren

  Jag är inte bekant med social fobi. Berätta gärna mer om hur den känns och visar sig.

  För mig har det varit att jag fått ångest av att vara i sociala sammanhang och jag är rädd för att få uppmärksamhet av andra personer. På mig märks det med att jag får en klump i magen och ibland känns det som att jag blir yr och ska svimma. Det påverkar mig för att jag har så svårt att sluta tänka vad alla andra ska tycka och tro det är därför jag får ångest av sociala sammanhang.

  jag hoppas du förstår vad jag menar. Detta är lite kort om hur det är för mig och hur det visar sig.

  Avatar

  Jag förstår ångest. Den känslan är hemsk.

  Finns det något du känner skulle kunna underlätta när du får ångest? Förstår att det infinner sig begränsningar då du har social fobi. Kan du ringa någon – typ Mind?

  Du har, precis som alla människor, rätt att ta plats och rätt till hjälp.

  Trådstartaren

  Jag förstår ångest. Den känslan är hemsk. Finns det något du känner skulle kunna underlätta när du får ångest? Förstår att det infinner sig begränsningar då du har social fobi. Kan du ringa någon – typ Mind? Du har, precis som alla människor, rätt att ta plats och rätt till hjälp.

  Jag har pratat med mind via deras chatt men jag känner att jag tar upp någon annans plats som behöver det mer än jag. Jag har svårt att prata med andra som jag inte känner för det känns som att jag då kommer att få uppmärksamhet vilket ger mig ännu mer ångest. Jag vill inte skapa problem för mig själv men pga mina begränsningar blir det svårt att ta hjälp av andra.

  Avatar

  Men du skriver om din ångest och beskriver den på ett väldigt bra sätt. För mig känns det som om det finns en låga där.

  Du har drömmar, vilket är viktigt.

  Finns det fler saker som gör att det känns jobbigt att nå dom?

   

  Trådstartaren

  Men du skriver om din ångest och beskriver den på ett väldigt bra sätt. För mig känns det som om det finns en låga där. Du har drömmar, vilket är viktigt. Finns det fler saker som gör att det känns jobbigt att nå dom?

  Att det är så långt kvar innan jag kommer att nå dit (många år) och det känns väldigt mörkt just nu. Vilket det gjort de senaste månaderna.

  Avatar

  Finns det någon av dina drömmar som kan uppnås snabbare? Som kanske är lite enklare att uppnå?

  Trådstartaren

  Finns det någon av dina drömmar som kan uppnås snabbare? Som kanske är lite enklare att uppnå?

  Nej, tyvärr inte. Allt handlar om jobb och så. Det kräver en del plugg innan dess och det är omöjligt att snabba på det.

   

  Avatar

  Förstår att det inte går när det handlar om utbildning.

  Har du andra drömmar som inte handlar om framtida jobb?

  Familj? Intressen?

   

   

  Trådstartaren

  Förstår att det inte går när det handlar om utbildning. Har du andra drömmar som inte handlar om framtida jobb? Familj? Intressen?

  Ja, jag har lite små mål i familj osv. Men det absolut största målen handlar om karriär och jobb. Jag ska försöka fortsätta kämpa men det är bara så mörkt just nu och jag ser ingen väg ut.

  Avatar

  Tänk dig den dag du har nått dina mål. Vilken känsla!

  Fram till den dagen hoppas jag att du har funnit hjälp, glädje och stöd.

  Du har all rätt att få hjälp och ditt samtal till Mind är lika viktigt som någon annans <3

   

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 15 totalt)
14

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.